Organisatie

Spaarnelanden is een publieke onderneming. Daarom zijn we open en transparant over de bedrijfsvoering. Onze jaarverslagen, certificeringen en andere handige documenten zijn dan ook voor iedereen inzichtelijk.

Spaarnelanden hecht veel waarde aan kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en sociaal ondernemen. De certificaten laten zien dat Spaarnelanden werkt volgens de vereiste normen. Elk jaar toetst een onafhankelijk partij of Spaarnelanden nog voldoet aan deze certificeringen.

ISO 9001-certificaat

Spaarnelanden is ISO 9001 gecertificeerd. Dit betekent dat het kwaliteitsmanagementsysteem volledig is ingericht op de wensen en eisen van de klant en de wet- en regelgeving. Binnen de organisatie kijken we altijd naar wat er beter kan. We denken in oplossingen en gaan voor 100% kwaliteit.

ISO 14001-certificaat

Spaarnelanden is ISO 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat het milieumanagementsysteem volledig is ingericht op de wensen en eisen van de klant en de wet- en regelgeving. We dragen zorg voor het milieu en de kwaliteit van onze dienstverlening. Die combinatie maakt dat Spaarnelanden bij al haar diensten rekening houdt met een schonere wereld.

VCA**-certificaat

Van buitendienstmedewerkers tot aan het management van Spaarnelanden: iedereen kent de VCA-werkprocedures. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd. Spaarnelanden is VCA**gecertificeerd.

De certificering laat zien dat alle uitvoerende werkzaamheden van Spaarnelanden zo veilig mogelijk worden gedaan. Op de werkvloer worden er regelmatig controles uitgevoerd om te checken of de afgesproken werkmethodes goed werken. Eventuele ongevalsrisico’s worden daarmee uitgesloten. We hebben twee sterren: ook onderaannemers werken dus volgens de veiligheidsvoorschriften van Spaarnelanden.

PSO-certificaat

Spaarnelanden staat op Trede 3 op de PSO-Prestatieladder en is koploper op het gebied van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er werken dus meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Spaarlanden, dan bij andere organisaties die net zo groot zijn.

PSO is het wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument en keurmerk van TNO. Het meet hoe een bedrijf scoort op het gebied van sociaal ondernemen.

Het is onze ambitie om in 2030 CO2-neutraal te werken. De CO2-Prestatieladder geldt als een kwaliteitssysteem voor de voortdurende reductie van broeikasemissies. Sinds 2018 staat Spaarnelanden op de hoogste trede (trede 5) van de CO2-Prestatieladder.

Voor actuele cijfers en documenten rondom de CO2-Prestatieladder klik hier.

De Raad van Commissarissen van Spaarnelanden wordt gevormd door:

Mevrouw drs. M.C.I. (Marieke) van der Werf 

 • Directeur Dr2 Beheer B.V.
 • Voorzitter RvC Fûns Skjinne Fryske Enerziy, FSFE
 • Lid RvT Lucia Marthas Institute for Perfoming Arts
 • Lid Expert Panel Thorizon
 • Bestuurslid KVGN
 • Voorzitter Recycling Forum Nederland
 • Voorzitter Springtide International
 • Lid Raad van Advies ACRRES

De heer drs. I.G.M. Verbruggen

 • Directeur / Eigenaar Braver Investments BV
 • Lid Investment Commitee Averest Capital BV
 • Voorzitter Stichting Rugby Clubhuis Haarlem

Alhoewel we geen beursgenoteerde onderneming zijn, passen we wel de Nederlandse Corporate Governance Code toe, gericht op de semioverheid. Openheid en transparantie staat bij Spaarnelanden op nummer 1.

Downloads

Hier vind je alle financiële gegevens van Spaarnelanden.

 • KvK-nummer: 34208676
 • btw-nummer: NL813620429B01
 • IBAN: NL32 BNGH 0285 1157 58
 • BIC: BNGHNL2G

Inkoopvoorwaarden Spaarnelanden

Spaarnelanden besteedt veel tijd en aandacht aan de website. We houden de inhoud graag zo actueel, toegankelijk en compleet mogelijk. Kom je toch iets tegen dat niet klopt of verouderd is? Laat het ons weten door te mailen naar info@spaarnelanden.nl. Ons privacyreglement lees je hier.