Educatie

Spaarnelanden is een erkend leerbedrijf. Zo werken we samen met o.a. opleidingscentra waar jongeren en volwassenen worden opgeleid voor technische beroepen. Daarnaast hebben we een technisch leerwerkcentrum. Hier bieden we stage- en werkplekken aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Educatie PO en VO

We vinden het belangrijk om kinderen en jongeren wegwijs te maken in de wereld van afvalscheiding en duurzaamheid. Daarom bieden we lespakketten, excursies en opruimacties aan rondom scholen. Er worden bijvoorbeeld (zwerf-)afvalprojecten georganiseerd om kinderen en jongeren bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving. Een bezoekje aan het Milieuplein of het Overlaadstation is altijd mogelijk en geeft een leerzaam kijkje in de keuken van Spaarnelanden.

Bliksemstages

Als de bliksem kennismaken met onze organisatie? Dat kan. Spaarnelanden verzorgt ook bliksemstages voor scholieren. Wat is er nodig om de stad dagelijks netjes en leefbaar te houden? Hoe gaan we om met afval? Een rondleiding over het Milieuplein, waar afval gescheiden wordt ingezameld, is een onderdeel van de bliksemstage.

De bliksemstages organiseert Spaarnelanden in samenwerking met JINC en Bedrijf en Samenleving.

Vragen en materialen

Afval scheiden doen jullie natuurlijk ook op school. Download onze afvalposter en hang hem op in de klas als reminder. Download de poster.

Aanvullende info over het educatieve programma is hier te vinden.