Afval scheiden wordt makkelijker

De gemeente Haarlem zet de komende jaren in op betere afvalscheiding. Eind mei 2017 ontvingen de meeste laagbouwwoningen in het Vondelkwartier, Garenkokerskwartier/Hasselaersbuurt en Meerwijk een duocontainer. Hiermee kunnen Haarlemmers hun papier/karton en plastic, blik en drinkpakken aan huis gescheiden weggooien. Kijk op www.spaarnelanden.nl/duocontainer voor meer informatie of kijk bij de meest gestelde vragen over de duocontainer.
Wilt u nog een keer lezen welk afval nu in welke bak thuishoort? Op www.spaarnelanden.nl/afvalstromen vindt u meer informatie.

Ombouw restafvalcontainers naar grondstofcontainers
In oktober/november 2017 zijn in Vondelkwartier, Garenkokerskwartier/Hasselaersbuurt en Meerwijk een deel van de restafvalcontainers omgebouwd tot grondstofcontainers voor papier en voor plastic, blik en drinkpakken (PBD). Ook zijn er containers geplaatst voor het scheiden van gft en etensresten. Alle inwoners hebben hier een brief over ontvangen. Via de links hieronder kunt u de plattegronden van de wijken zien. Hierop staan de locaties van de verschillende soorten containers aangegeven.

Plattegrond locaties containers Meerwijk
Plattegrond locaties containers Garenkokerskwartier/Hasselaersbuurt.
Plattegrond locaties containers Vondelkwartier

Vragen
Heeft u nog vragen over het ombouwen van de restafvalcontainers naar grondstofcontainers?
Via de link hieronder kunt u de meest gestelde vragen en antwoorden lezen. Staat uw vraag er niet bij? Mail dan naar info@spaarnelanden.nl of bel onze Klantenservice via tel. 023-75 17 200 (ma t/m vrij van 8.00 tot 16.30 uur).

Meest gestelde vragen ombouw containers

Waarom afval scheiden?

Huishoudelijk afval is voor het grootste deel herbruikbaar. Gft en etensresten, papier, textiel, glas en plastic, blik en drinkpakken (PBD) zijn waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Nu belanden ze nog te veel in de restafvalcontainer. Dat is jammer, want dan gaan ze de verbrandingsoven in en daardoor kunnen ze niet worden hergebruikt.
De hoeveelheid restafval in Haarlem is nu 265 kg per inwoner per jaar. Haarlem wil dat terugbrengen naar 130 kg per inwoner per jaar. Om dit te bereiken gaat de gemeente Haarlem de komende jaren het gescheiden aanleveren van waardevolle grondstoffen zoals plastic, gft, papier, glas en textiel makkelijker maken. Er komen bijvoorbeeld meer ondergrondse containers voor verschillende afvalsoorten in de stad en de gemeente onderzoekt hoe gft het beste ingezameld kan worden bij hoogbouw en in het centrum.
 

De afvalwijzer

Wilt u weten wanneer uw afval wordt ingezameld of waar de dichtsbijzijnde container staat om uw afval te scheiden?

Ga naar de