Lachgascilinder gevonden? Breng ‘m naar Milieuplein of Recyclewagen

Geplaatst op: 19 december 2023

Cilinders met lachgas zijn gevaarlijk. Net zo gevaarlijk als gasflessen. Als de cilinders in een afvalcontainer terechtkomen, kan dat leiden tot explosies in de vuilniswagens en de afvalverbrandingsinstallaties. Breng ze dus naar het Milieuplein, de Remise in Zandvoort of de Recyclewagen.

  • Milieuplein: Ir. Lelyweg 55, Haarlem. Voor openingstijden, klik hier
  • Remise: Kamerlingh Onnesstraat 20, Zandvoort. Voor openingstijden klik hier.
  • Recyclewagen: elke 14 dagen op 9 verschillende plekken in Haarlem, voor data en locaties klik hier.

Als een cilinder in een afvalcontainer terechtkomt, kan dat leiden tot een explosie in de vuilniswagens of afvalverbrandingsinstallatie. Explosies zijn een gevaar voor onze medewerkers en kunnen schade aan materialen veroorzaken. Breng een cilinder dus naar het Milieuplein of de Recyclewagen.

Zorg voor veilig vervoer!

Vanaf 1 januari 2023 is het in Nederland verboden om deze cilinders te vervoeren, te verkopen of in bezit te hebben. Je kunt dus een boete krijgen als de politie je ermee over straat ziet lopen. Berg ‘m dus goed op en zorg voor veilig vervoer als je naar het Milieuplein gaat. Een lachgascilinder inleveren kan anoniem: bij het Milieuplein of de Recyclewagen vraagt niemand naar je naam.

Meer weten?

Er is ook een landelijke campagne (van de NVRD).  Meer belangrijke informatie over cilinders vind je op www.veiliginleveren.nl