Recyclewagen omgetoverd tot inpakservice voor tweedehands kerstcadeaus

Geplaatst op: 14 december 2023

Deze kerst wordt de Recyclewagen omgetoverd tot inpakservice voor tweedehands kerstcadeaus. Haarlemmers kunnen daar hun tweedehands cadeau gratis en duurzaam laten inpakken. De cadeaus mogen van elke kringloopwinkel, Marktplaats of Vinted komen, zolang ze maar tweedehands zijn.

  • Vrijdag 22 december 2023, 9:30-17:00 uur – Botermarkt (Haarlem Centrum)
  • Zaterdag 23 december 2023, 9:30-17:00 uur – Floridaplein (Winkelcentrum Schalkwijk)
Tweedehands kopen = minder afval

Spaarnelanden richt zich – in opdracht van de gemeente Haarlem – niet alleen op het scheiden van afval, maar ook op het voorkomen van afval. Tot nu toe is het restafval in Haarlem afgenomen van 265 kg in 2016 naar 200 kg in 2022. Dat is een belangrijke stap om te komen tot circulariteit, maar het beste afval is geen afval. Nieuwe spullen kosten grondstoffen, uitstoot, vervuiling en belanden uiteindelijk bij het afval.

Mooi én duurzaam ingepakt

Bij de inpakservice zorgen speciaal opgeleide inpakkers ervoor dat tweedehandscadeaus er minstens zo mooi uit komen te zien als cadeaus van andere winkels. Uiteraard wordt er alleen met duurzame inpakmaterialen gewerkt: met inpakpapier en cadeaulint van gerecyclede materialen en doosjes uit restpartijen die anders bij het oud papier zouden belanden.

Waar koop je tweedehands cadeaus?

Natuurlijk zijn er tweedehands cadeaus te vinden via Marktplaats, Vinted of NextDoor. Maar, in Haarlem zijn er veel tweedehands winkels waar je mooie tweedehands spullen kunt kopen. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij de Speelgoedbank (Gedempte Herensingel 4), bij Huijsing Books (Gierstraat 6), de Snuffelmug (Surinamepad 9b) of Zolder023 (Cronjéstraat 105 en Eysinkweg 71). Er zijn nog veel meer tweedehandswinkels in Haarlem, ze zijn online gemakkelijk te vinden.

Dus, wil je duurzaam kerst vieren, zet dan een tweedehands cadeau op je verlanglijst. Of maak iemand blij met iets moois uit de tweedehands winkel. Spaarnelanden pakt het graag voor je in!