Zandvoort

Spaarnelanden is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de openbare ruimte in Zandvoort. Hier vindt u informatie over openingstijden, de afvalwijzer en het maken van een afspraak voor het ophalen van grof huishoudelijk afval. Voor het maken van een melding direct bij Spaarnelanden en voor vragen over nieuwe inzamelmiddelen en afvalscheiding kunt u onderstaande meldingsformulieren gebruiken.

Bezoekerslocatie Zandvoort

Adres: Kamerlingh Onnesstraat 20, 2041 CC Zandvoort. Geopend op:

  • Maandag t/m donderdag van 07:30-12:00 en 12:45-16:00 uur
  • Vrijdag 07:30-12:00 uur

Grof huishoudelijk afval

Een deel van het grof huishoudelijk afval kunt u hier gratis brengen tijdens bovenstaande openingstijden. Let op! Klein chemisch afval (KCA) kunt u alleen brengen op woensdag van 13.00-15.30 uur. In de afvalwijzer vindt u onder het kopje 'Remise en Milieuplein' precies wat u op onze locatie in Zandvoort kunt brengen. Daarnaast kunt u grof huishoudelijk afval brengen naar ons Milieuplein in Haarlem en naar de Milieustraten in Heemstede en Bloemendaal. 
  

Afspraak grof huishoudelijk afval

Voor het laten ophalen van grof huishoudelijk afval kunt u gemakkelijk online een afspraak maken via de digitale afvalwijzer. Via dezelfde weg kunt u een afspraak maken voor het ophalen van elektrische apparaten, van 10 kilo of zwaarder.

Melding openbare ruimte

Wilt u een melding doen over de openbare ruimte in Zandvoort? Bijvoorbeeld over zwerfvuil, fietswrakken, stoeptegels, verkeersborden, riolering of omgevallen bomen, dan kunt u een online melding doen bij de gemeente Zandvoort via www.zandvoort.nl (klik vervolgens op 'MELDING DOEN') of via telefoonnummer 14023.

Afvalkalender

Voor een compleet overzicht van alle inzameldagen kijkt u in de digitale afvalwijzer. Na het invullen van postcode en huisnummer kunt u zien welke afvalstromen u kunt scheiden, op welke dagen rolcontainers worden geleegd en waar de dichtstbijzijnde onder- en bovengrondse containers staan. Desgewenst kunt u de digitale kalender uitprinten of opslaan op uw computer. Voor smartphones en tablets is er de app ‘Spaarnelanden afvalwijzer’ beschikbaar.