Afvalpas

Restafval gooi je weg in de ondergrondse containers van Spaarnelanden. Voor deze containers heb je een afvalpas nodig. Hoe werkt het precies?

Eén afvalpas per adres

De afvalpas is er speciaal voor inwoners van Haarlem en Zandvoort die gebruik maken van een afvalcontainer. Met de pas open je de toegewezen container bij jou in de buurt. De afvalpas is eigendom van Spaarnelanden en hoort bij een woning. Ga je verhuizen? Laat de pas dan achter voor de nieuwe bewoners.

Geen afvalpas

Ben je verhuisd en is er geen afvalpas achtergelaten door de vorige bewoners? Vraag dan een nieuwe pas aan via onderstaand formulier. Op basis van jouw huur- of koopcontract óf bewijs van inschrijving in de gemeente Haarlem of gemeente Zandvoort (niet ouder dan 3 maanden) kun je eenmalig, kosteloos een nieuwe afvalpas aanvragen. Zijn jouw documenten ouder dan 3 maanden, dan kost de afvalpas €10,00.

Voor adressen die niet officieel staan ingeschreven in de gemeentelijke administratie als woonadres (dus geen woonfunctie hebben) is géén afvalpas beschikbaar.

Afvalpas kwijt of beschadigd

Ben je de afvalpas kwijt of is hij beschadigd? Geen probleem. Via onderstaand formulier vraag je eenvoudig een nieuwe pas aan. Let op! Een nieuwe afvalpas kost €10,00 deze kosten zijn voor jouw rekening.

HaarlemPas of ZandvoortPas

Heb jij een HaarlemPas of ZandvoortPas? Dan kun je (maximaal één keer per jaar) kosteloos een vervangende afvalpas aanvragen.

Jouw gegevens

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden persoonsgegevens uitsluitend gebruikt voor het doel waartoe deze zijn verkregen. Het privacyreglement vind je hier.

Aanvraagformulier afvalpas

Vraag direct een nieuwe afvalpas aan. Binnen vier werkdagen ontvang je de nieuwe afvalpas op de deurmat.

* verplicht

Wat is voor jou van toepassing? *
De oude pas wordt na het aanvragen meteen geblokkeerd
Stuur je afvalpas kosteloos naar onze klantenservice: Antwoordnummer 1637, 2000 VC Haarlem. Doe de afvalpas in een envelop en voeg een briefje toe met je gegevens: straatnaam, huisnummer, postcode, telefoonnummer en/of e-mailadres. Wij onderzoeken waarom jouw pas niet meer werkt. Je ontvangt kosteloos een nieuwe afvalpas wanneer je afvalpas: niet meer werkt door een technisch probleem en aantoonbaar onbeschadigd is. Blijkt je afvalpas toch beschadigd te zijn? Dan zijn de kosten van €10,00 voor jouw rekening. In dit geval nemen wij contact met je op.
Heb je een huur- of koopcontract óf een bewijs van inschrijving van de gemeente Haarlem of gemeente Zandvoort, niet ouder dan 3 maanden? *
Heb je een HaarlemPas of ZandvoortPas? *
Meer informatie vind je op haarlem.nl/haarlempas en zandvoort.nl/zandvoortpas
Heb je een HaarlemPas of ZandvoortPas? *
Meer informatie vind je op haarlem.nl/haarlempas en zandvoort.nl/zandvoortpas