De Haarlem Recycletas in Schalkwijk

Geplaatst op: 4 september 2023

Goed nieuws voor alle inwoners van Schalkwijk! Vanaf 12 september is ook daar de Haarlem Recycletas beschikbaar. Met de Haarlem Recycletas laat je oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s/dvd’s gratis thuis ophalen. We zorgen ervoor dat deze spullen niet worden verbrand met het restafval, maar op een milieuvriendelijke manier worden hergebruikt via kringloopwinkels of recycling.

Foto credits: ZANDVOORTfoto.nl | Edwin Keur
Over de Haarlem Recycletas

Met de Haarlem Recycletas willen we voorkomen dat waardevolle grondstoffen bij het restafval belanden. Dan worden ze verbrand en dat heeft negatieve gevolgen voor het milieu, zoals CO2-uitstoot. In oktober 2022 introduceerde Spaarnelanden de Haarlem Recycletas in Haarlem-Noord en vervolgens dit jaar in Haarlem-Oost en Zuid-West. Daar zijn inmiddels vele tassen in gebruik genomen en ingezameld. Allemaal spullen die duurzaam zijn hergebruikt: ze zijn de kringloopwinkels ingegaan of gerecycled. Dit najaar is, na Schalkwijk, de Recycletas ook beschikbaar voor bewoners van de binnenstad. Als het zover is worden bewoners per brief geïnformeerd.

Hoe werkt de Haarlem Recycletas?

Bewoners van Schalkwijk, Haarlem Zuid-West, Haarlem-Oost en Haarlem-Noord kunnen de Haarlem Recycletas ophalen bij de uitdeelacties en uitgiftepunten in de buurt, de Recyclewagen, het Milieuplein of de klantenservice van Spaarnelanden.

Thuis kan de tas gevuld worden met oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s. De gevulde tas inleveren? Meld de Recycletas gratis aan voor de ophaalronde. We rijden twee ophaalrondes per week met elektrisch vervoer.

Uitdeelacties Schalkwijk
Wat gebeurt er met de ingeleverde spullen?

Spaarnelanden sorteert de ingeleverde spullen voor de kringloop of recycling. Draagbaar textiel krijgt bijvoorbeeld een tweede leven via de kringloopwinkel. Kapot textiel wordt verwerkt tot poetsdoek of isolatiemateriaal. Werkende apparaten gaan ook naar de kringloop en onderdelen van kapotte elektrische apparaten zijn geschikt voor hergebruik.

Meer informatie, uitgiftepunten en aanmelden ophaalrondes

Kijk hier voor het overzicht van alle uitgiftepunten, het aanmelden voor de ophaalrondes en meer informatie.