De Haarlem Recycletas

Maak een ophaalafspraak

Met de Haarlem Recycletas verzamel je op een gemakkelijke manier boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel waar je vanaf wilt. De gevulde Recycletas halen wij op afspraak gratis bij je thuis op. De ingezamelde spullen sorteren we voor de kringloop of recycling. Zo zorgen we er samen voor dat ze niet verbrand worden met het restafval, maar zo duurzaam mogelijk worden hergebruikt

LET OP: vanaf november 2022 zijn ophaalafspraken voor de Haarlem Recycletas alleen voor Haarlem-Noord beschikbaar. In 2023 zal het (gefaseerd) ook voor de rest van Haarlem mogelijk zijn om ophaalafspraken te maken.

Wat mag er in de Haarlem Recycletas?
 • Boeken
 • Kleine elektrische apparaten
 • Speelgoed
 • Textiel
Hoe werkt het?
 1. Haal een gratis Recycletas op bij een van de uitgiftelocaties.
 2. Verzamel thuis boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel in de tas.
  Voorwaarden:
  - Gebruik alleen officiële Recycletassen of de tijdelijke tas met aangehecht label.
  - Gebruik je de tijdelijke tas? Dan is het belangrijk dat: 1. Het aangehechte label nog aan de tas zit; 2. De spullen droog blijven. Is er regen voorspeld? Doe dan een gebruikte plastic tas om de spullen.
  - Bied maximaal drie Recycletassen per afspraak aan.
  - Alle spullen moeten in de tassen passen met de rits dicht.
  - Maak de tas niet te zwaar. Het maximaal toegestane gewicht per tas is 14 kilo. Hij mag voor niet meer dan de helft worden gevuld met boeken.
  - De spullen mogen zowel heel als kapot zijn, maar moeten altijd schoon zijn.
 3. Inleveren kan op twee manieren:
  - Via een gratis ophaalafspraak
  - Bij de Recyclewagen of het Milieuplein
 4. Zorg dat de tas op de ophaaldag uiterlijk 7:30 uur buiten bij je voordeur staat. Je hoeft niet thuis te blijven voor de ophaalafspraak.
  Woon je in een appartement of flatgebouw? Zet de tas dan buiten bij de entree (portiek) op een plek waar andere bewoners er geen hinder van ondervinden.
 5. Na een ophaalafspraak krijg je automatisch een nieuwe Recycletas in de brievenbus.
 6. De aangeboden producten in de Recycletas gaan naar de kringloop of recycling. Je doet dus afstand van de inhoud van de Recycletas.
Uitgiftelocaties Haarlem-Noord
Wat gebeurt er met de ingeleverde spullen?

Spaarnelanden sorteert de ingeleverde spulen voor de kringloop of recycling. Draagbaar textiel krijgt bijvoorbeeld een tweede leven via de kringloopwinkel. Kapot textiel wordt verwerkt tot poetsdoek of isolatiemateriaal. Werkende apparaten gaan ook naar de kringloop en onderdelen van kapotte elektrische apparaten zijn geschikt voor hergebruik.

Maak een ophaalafspraak