Spaarnelanden rond de feestdagen

Geplaatst op: 15 december 2022

Rond de komende feestdagen zijn er wijzigingen in de openingstijden van het Milieuplein en in de afvalinzameling. Wellicht heeft dit gevolgen voor het aanbieden van je container. Na de feestdagen kun je je kerstboom inleveren bij een van onze locaties in Haarlem, Spaarndam, Zandvoort en Bentveld. 

Geen afvalinzameling op Tweede Kerstdag

Op maandag 26 december 2022, Tweede Kerstdag, is er geen inzameling van gft- en duocontainers. De aangepaste inzameldag is zaterdag 24 december 2022. Ondergrondse containers worden altijd geleegd, ook tijdens feestdagen. Ophaalafspraken voor grof huishoudelijk afval kunnen niet worden ingepland tussen maandag 26 en vrijdag 30 december 2022.

Milieuplein

Op zondag 25 en maandag 26 is het Milieuplein in Haarlem gesloten.  Op alle andere dagen gelden de reguliere openingstijden voor het Milieuplein.

Klantenservice

De Klantenservice is gesloten op maandag 26 december.

Check de Afvalwijzer of app

Online vind je alle informatie over afvalinzameling in de gemeenten Haarlem en Zandvoort op  afvalwijzer.spaarnelanden.nl of in onze app ‘Afvalwijzer Spaarnelanden’.

Kerstbomeninzameling

Samen met de gemeente Haarlem en de gemeente Zandvoort organiseert Spaarnelanden jaarlijks een kerstbomenactie. Kinderen t/m 15 jaar maken kans op leuke prijzen!
In Zandvoort en Bentveld kun je op 11 januari je kerstboom inleveren en in Haarlem en Spaarndam op 4 en 11 januari. Lees hier meer over de locaties en tijden.

Jaarwisseling

Om schade te voorkomen sluit Spaarnelanden van zaterdag 31 december tot en met zondag 1 januari een aantal prullenbakken en containers voor restafval af.

In Haarlem zijn dit onder andere de Mr Fill-bakken in winkelcentrum Schalkwijk en de zogenaamde Big Belly’s in Haarlem Centrum, de Cronjé en op het Marsmanplein. Als ondergrondse containers voor restafval zijn afgesloten wordt dit op de container zelf aangegeven met een sticker.

In Zandvoort worden alle bovengrondse containers voor gescheiden afval afgesloten. Het zelfde geldt voor de zelfpersende afvalbakken in het centrum, bij het station en op de boulevard. Verschillende plekken worden tijdelijk rolemmers op een standaard geplaatst.