Kerstbomenactie

Ieder jaar organiseren de gemeente Haarlem en Spaarnelanden begin januari een kerstbomen inzamelactie. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen kerstbomen brengen op diverse locaties in Haarlem. Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.

De winnende lotnummers van de cadeaubonnen en de Superprijs zijn bekend en te vinden op de pagina 'prijswinnaars'!

De winnaars moeten zich vóór dinsdag 28 januari 2020 te melden via communicatie@spaarnelanden.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en een foto van het winnende lot.

Raamposter

Tijdens de kerstbomen inzamelactie verzamelen kinderen in Haarlem zoveel mogelijk kerstbomen. Zo verdienen zij de meeste centjes en hebben ze de meeste kans op de Superprijs. Heeft u een kerstboom staan die kinderen voor de actie mee mogen nemen? Hang onderstaande poster op, zodat zij uw boom mee kunnen nemen. U kunt de poster downloaden en printen. Lukt dit niet? Bij onze receptie liggen A2 en A3 posters die u kunt ophalen. Download via deze link de handige raamposter! 

 

40 cent en een lootje

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen € 0,40 en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van € 500,-. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de Superprijs zijn er ook 100 cadeaubonnen van €10,- te winnen. 

Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie.

Verzamelen bomen

Let op: verzamelde kerstbomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldagen. Spaarnelanden is verplicht kerstbomen in voortuinen en op straat te verwijderen in verband met brandgevaar.