Kerstbomenactie

Net als voorgaande jaren organiseren de gemeente Haarlem en Spaarnelanden weer een kerstbomen inzamelactie. Op donderdag 3Β en woensdag 9 januari 2019 - tussen 12.30 en 16.00 uur - kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties in Haarlem kerstbomen brengen. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.

Let op! De uitslag van de winnende loten en de Superprijs zijn vanaf 15 januari 2019 (13.00 uur) te vinden op de pagina 'prijswinnaars'.

Download via deze link de handige raamposter! 
40 cent en een lootje

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen € 0,40 en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van € 500,-. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de Superprijs zijn er ook 100 cadeaubonnen van €10,- te winnen. 

Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie.

Verzamelen bomen

Let op: verzamelde kerstbomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldagen. Spaarnelanden is verplicht kerstbomen in voortuinen en op straat te verwijderen in verband met brandgevaar.