Leren over afvalscheiding tijdens Timmerdorp

Geplaatst op: 24 augustus 2021
Geplaatst op: 24 augustus 2021

In de week van 17 t/m 20 augustus konden kinderen de hele week lekker bouwen en knutselen in het Timmerdorp in Zandvoort. Spaarnelanden leverde de afvalbakken en regelde een spel over afval waar de kinderen aan mee konden doen.

In het timmerdorp bouwden zo’n 150 basisschoolleerlingen met pallets en ander hout een eigen hut voor een week. Daarnaast konden ze meedoen met verschillende spellen waaronder het afvalspel van Spaarnelanden. Door het spel te spelen leerden de kinderen over het scheiden van afval. Ze moesten aan de hand van 30 kaartjes met afbeeldingen het juiste afval in de juiste containers doen. Het team dat de meeste kaartjes in de juiste containers had gedaan won het spel.

Onze afvalcoach Henny begeleidde het spel; ‘Kinderen waren ontzettend enthousiast. Ook werd het duidelijk dat in het ene gezin goed afval wordt gescheiden en in het andere gezin niet. Zo vertelden sommige kinderen dat zij thuis alles in één prullenbak gooien. Dit leverde mooie gesprekken op, waarin een aantal kinderen zelfs aankondigden dat ze hun ouders zouden gaan leren hoe ze thuis afval kunnen scheiden.’ Aldus Henny.

Henny ging met een tevreden gevoel weg en regelde meteen met de organisatie dat er volgend jaar een afvaleiland komt te staan met verschillende containers voor het scheiden van afval.