Leerlingen De School planten bomen op Boomfeestdag

Samen met leerlingen van De School hebben burgemeester David Moolenburgh, wethouder Ellen Verheij, wethouder Raymond van Haeften en directeur van Spaarnelanden Robert Oosting woensdagmorgen bomen geplant in de Flemingstraat, het Theo Hilberspad en in de Fahrenheitstraat. Het is al weer de 65ste Nationale Boomfeestdag. Voor Zandvoort is dit ook de officiële start van de herplant van de iepen die in 2020 zijn getroffen door de iepziekte.

De leerlingen kregen eerst een door Spaarnelanden georganiseerde gastles van een echte natuur juf. Vervolgens gingen ze onder begeleiding van Spaarnelanden aan de slag om de bomen te planten. Na het toedekken van de wortels met grond kregen de kinderen een handje wormen om bij de bomen uit te zetten. De wormen zijn goed voor beluchting van de grond en zorgen ook voor voeding in de grond. De kriebelende beestjes gaven natuurlijk de nodige hilariteit.

Herplant bomen

Van november tot en met januari 2022 worden alle bomen die gekapt zijn in 2020 weer herplant. Er is voor diverse soorten bomen gekozen om de biodiversiteit te bevorderen en toekomstige overdraagbare en besmettelijke boomziekten te voorkomen. Ook is rekening gehouden met de locatie en het Zandvoortse klimaat.