Word recyclewijzer!

Geplaatst op: 19 oktober 2023

Wil je nog beter worden in recyclen? Wij helpen je graag! Er zijn nu nog meer mogelijkheden om je afval op de juiste manier in te leveren.
Sinds een jaar is er de Recyclewagen in Haarlem, het mobiele inleverpunt voor onder andere metaal, hard plastic, accu’s/batterijen en (kleine) elektrische apparaten. En met de Haarlem Recycletas kun je boeken, elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s/dvd’s gratis laten ophalen. Daarnaast kun je je afval ook kwijt op het Milieuplein én in de containers op straat.

Foto credits: ZANDVOORTfoto.nl | Edwin Keur

Met nieu­we moge­lijk­he­den zoals de Recy­cle­wa­gen en de Haarlem Recycletas, snap­pen we best dat het soms even zoe­ken is welk afval waar­heen moet. Mogen we jou nog recy­cle­wij­zer maken?

Hulp in huis 

Om het gemak­ke­lijk te maken in huis, is er nu de Recy­cle­wij­zer. Een han­dig over­zicht van wel­ke afval waar hoort, voor op je koel­kast of prik­bord. Natuur­lijk gedrukt op gere­cy­cled papier. Ook is er een han­di­ge stic­ker voor je. Deze kun je thuis op een tas, krat of bak plak­ken waar jij spul­len voor de Recy­cle­wa­gen verzamelt.

Je haalt de Recy­cle­wij­zer op bij de Recy­cle­wa­gen of tijdens een van de uitdeelacties:

  • Dinsdag 24 oktober, 12:00 – 14:00 uur – Schal­k­wijk: Win­kel­cen­trum Schal­k­wijk (bij de markt)
  • Dinsdag 24 oktober, 15:00 – 17:00 uur - Oost: Beatrixplein
  • Afge­last: Donderdag 2 novem­ber, 10:00 – 12:00 uur - Noord: markt Flo­res­straat - vanwege storm Ciarán
  • Afge­last: Donderdag 2 novem­ber, 13:00 – 15:00 uur - Noord: Mars­man­plein - vanwege storm Ciarán
  • Vrijdag 10 novem­ber, 10:30 – 12:30 uur – Oost: markt Zomerkade
  • Woensdag 22 novem­ber, 11:00 - 13.00 – Noord: Marsmanplein
  • Woensdag 22 novem­ber, 13:30 - 15:30 – Noord: Gene­raal Cron­jé­straat / Julianapark

Lie­ver zelf down­lo­a­den? Dat kan hier.

Speel de Recyclegame

Met de Recy­cle­ga­me test je jouw ken­nis op het gebied van afval schei­den. Gooi zoveel moge­lijk voor­wer­pen, zo snel moge­lijk, op de juis­te manier weg en maak kans op leu­ke prijzen.

Waar vind ik meer informatie?

Twij­fel je soms over wel­ke afval waar hoort? Of zoek je een container? Gebruik dan de afval­wij­zer van Spaarnelanden afvalwijzer.spaarnelanden.nl of als app (Android/iOS) ‘Afval­wij­zer Spaarnelanden’

Voor meer infor­ma­tie over de Recy­cle­wa­gen klik hier. Over de Haarlem Recycletas lees je meer op deze pagi­na.


* van­af novem­ber 2023 is de Haarlem Recycletas ook voor bewo­ners van Haarlem Cen­trum beschik­baar. Bewo­ners ont­van­gen eind oktober een brief met informatie.