Word recyclewijzer!

Geplaatst op: 19 oktober 2023

Wil je nog beter worden in recyclen? Wij helpen je graag! Er zijn nu nog meer mogelijkheden om je afval op de juiste manier in te leveren.
Sinds een jaar is er de Recyclewagen in Haarlem, het mobiele inleverpunt voor onder andere metaal, hard plastic, accu’s/batterijen en (kleine) elektrische apparaten. En met de Haarlem Recycletas kun je boeken, elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s/dvd’s gratis laten ophalen. Daarnaast kun je je afval ook kwijt op het Milieuplein én in de containers op straat.

Foto credits: ZANDVOORTfoto.nl | Edwin Keur

Met nieuwe mogelijkheden zoals de Recyclewagen en de Haarlem Recycletas, snappen we best dat het soms even zoeken is welk afval waarheen moet. Mogen we jou nog recyclewijzer maken?

Hulp in huis

Om het gemakkelijk te maken in huis, is er nu de Recyclewijzer. Een handig overzicht van welke afval waar hoort, voor op je koelkast of prikbord. Natuurlijk gedrukt op gerecycled papier. Ook is er een handige sticker voor je. Deze kun je thuis op een tas, krat of bak plakken waar jij spullen voor de Recyclewagen verzamelt.

Je haalt de Recyclewijzer op bij de Recyclewagen of tijdens een van de uitdeelacties:

  • Dinsdag 24 oktober, 12:00 – 14:00 uur – Schalkwijk: Winkelcentrum Schalkwijk (bij de markt)
  • Dinsdag 24 oktober, 15:00 – 17:00 uur – Oost: Beatrixplein
  • Afgelast: Donderdag 2 november, 10:00 – 12:00 uur – Noord: markt Floresstraat – vanwege storm Ciarán
  • Afgelast: Donderdag 2 november, 13:00 – 15:00 uur – Noord: Marsmanplein – vanwege storm Ciarán
  • Vrijdag 10 november, 10:30 – 12:30 uur – Oost: markt Zomerkade
  • Woensdag 22 november, 11:00 – 13.00 – Noord: Marsmanplein
  • Woensdag 22 november, 13:30 – 15:30 – Noord: Generaal Cronjéstraat / Julianapark

Liever zelf downloaden? Dat kan hier.

Speel de Recyclegame

Met de Recyclegame test je jouw kennis op het gebied van afval scheiden. Gooi zoveel mogelijk voorwerpen, zo snel mogelijk, op de juiste manier weg en maak kans op leuke prijzen.

Waar vind ik meer informatie?

Twijfel je soms over welke afval waar hoort? Of zoek je een container? Gebruik dan de afvalwijzer van Spaarnelanden afvalwijzer.spaarnelanden.nl of als app (Android/iOS) ‘Afvalwijzer Spaarnelanden’

Voor meer informatie over de Recyclewagen klik hier. Over de Haarlem Recycletas lees je meer op deze pagina.


* vanaf november 2023 is de Haarlem Recycletas ook voor bewoners van Haarlem Centrum beschikbaar. Bewoners ontvangen eind oktober een brief met informatie.