Vaste planten: van kort naar kleurrijk in gemeente Zandvoort

In gemeente Zandvoort wordt er gewerkt met het GreentoColour®-concept, zodat er in het voorjaar en de zomer kleurrijke plantenborders te zien zijn. Fijn om naar te kijken en goed voor de biodiversiteit. In het vroege voorjaar vraagt deze manier van werken grondig onderhoud waarbij de planten zeer kort worden gemaaid.

Onderhoud begin voorjaar

In opdracht van Spaarnelanden worden de vaste planten, die geplant zijn volgens het GreentoColour®-concept, in het vroege voorjaar kort bij de grond afgemaaid. Het maaisel, genaamd ‘de mulch’, blijft liggen. In de loop van de zomer komen de opgeslagen voedingsstoffen hieruit tevoorschijn voor de planten. Ook wordt de beplanting in maart bemest met organische meststof als voeding voor de planten de eerste maanden na het maaien. Het onderhoud zorgt voor een milieuvriendelijke manier van voeden en verjongt het gewas. Daarnaast is het goed voor de levensduur van de planten en na een week of 6 staan de planten weer in bloei.

GreentoColour®-concept

Vanaf 2011 werkt gemeente Zandvoort met het GreentoColour®-concept en Spaarnelanden is hiermee verder gegaan. Het concept zorgt voor fleur en kleur, biodiversiteit en dichtgegroeide plantenborders binnen één groeiseizoen. Het concept wordt op meerdere plaatsen in gemeente Zandvoort toegepast, zoals het talud bij Duinwijk, de rotondes, de Zandvoortselaan, de Prinsesseweg en de begraafplaats.