Start Fase 2 Duurzaam Afvalbeheer

Geplaatst op: 12 april 2021
Geplaatst op: 12 april 2021

Deze week starten gemeente Zandvoort en Spaarnelanden in Zandvoort Centrum met fase 2 van de uitvoering van het project Duurzaam Afvalbeheer. Vorig jaar zijn tijdens fase 1 de duocontainers verspreid.

De werkzaamheden in fase 2 bestaan uit het vervangen, verwijderen en plaatsen van onder- en bovengrondse containers voor restafval en grondstoffen zoals plastic, blik en drinkpakken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Firma Rutte.

De locaties van de containers zijn eerder via een aanwijzingsbesluit door de gemeente bekend gemaakt. Voor drie locaties heeft de gemeente bezwaarschriften van inwoners ontvangen, waardoor we de plaatsing van de containers op deze locaties moeten uitstellen. De plaatsing van de andere locaties in het centrum gaat komende week van start. Zodra de containers geplaatst zijn, nemen we afscheid van de gele huisvuilzakken.

De nieuwe restafvalcontainers hebben een toegangssysteem en zijn vanaf dat moment alléén nog te openen met een afvalpas. Exacte locaties kun je hier vinden.

De locaties van alle containers kun je vinden in de afvalwijzer. Daarnaast kun je ‘Afvalwijzer Spaarnelanden’ ook als app op je telefoon downloaden via de App Store en Google Play.