Help mee en maak Zandvoort groener

De gemeente Zandvoort en Spaarnelanden roepen inwoners op om bij te dragen aan een groenere leefomgeving. Door tegels te verwijderen uit de tuin of langs de gevel en daar voor in de plaats plantjes te planten komt er meer groen in Zandvoort. Dit zorgt voor een betere afvoer van (regen)water en afkoeling tijdens warme dagen, trekt vogels, bijen, vlinders en andere insecten en zorgt voor meer biodiversiteit.

In Nederland zijn er teveel versteende tuinen. Gemeente Zandvoort staat zelfs op de vierde plaats in de top vijf van meest versteende gemeenten van de provincie Noord-Holland. Dit blijkt uit cijfers van Cobra Groeninzicht, een ingenieursbureau dat het percentage verstening van tuinen onderzocht. Gelukkig is er dus veel ruimte voor verbetering. Gemeente Zandvoort en Spaarnelanden slaan de handen daarom ineen en besteden hier extra aandacht aan in de week van maandag 17 t/m vrijdag 21 mei 2021. Samen met inwoners maken we gemeente Zandvoort graag groener.

Doe jij ook mee? Tegels eruit en plantjes erin!

In ruil voor de tegels die je weghaalt om een tuintje te maken, krijg je plantjes. De overgebleven tegels neemt Spaarnelanden voor je mee. Aanmelden hiervoor kan bij Spaarnelanden van maandag 17 tot en met donderdag 20 mei 2021.

Hulp nodig?

Heb je behoefte aan hulp bij het onderhouden van jouw tuin of geveltuintje? Kijk eens op de website van De Verbeelding. Voor inwoners van gemeente Zandvoort met een ZandvoortPas zijn deze diensten zelfs gratis. Er is veel interesse in deze dienst van De Verbeelding, dus neem op tijd contact op.