Duurzaam de bloemetjes buitenzetten

Geplaatst op: 12 juli 2023

Het centrum van Zandvoort wordt opgesierd met nieuwe, duurzame bloembakken, gemaakt van gerecyclede Zandvoortse rolcontainers. Spaarnelanden plaatste de bakken op het Raadhuisplein en in de Oranjestraat.

De bloembakken werden ontwikkeld door Spaarnelanden, in samenwerking met Kunststof Recycling Nederland en Entree Vert, een bedrijf dat is gespecialiseerd in plantenbakken voor de openbare ruimte. De bakken zijn gemaakt van Zandvoortse rolemmers die het einde van hun levensduur hebben bereikt. De rolcontainers worden eerst versnipperd en vervolgens omgesmolten tot bloembakken.

Martijn Hendriks, Wethouder Openbare Ruimte, is blij met de nieuwe bakken. “We moedigen onze inwoners aan om na te denken over hergebruik en recycling. Zandvoorters zien hun oude restafvalbakken in een nieuwe vorm weer terug op straat. Dat laat heel mooi zien wat hergebruik betekent en hoe we werken aan een duurzame toekomst. En ze zijn nog goedkoper ook!

De gemeente Zandvoort en Spaarnelanden streven ernaar zo duurzaam mogelijk in te kopen. De komende jaren zullen daarom steeds meer bloembakken worden vervangen door deze gerecyclede bakken.