Beach cleanups Zandvoort

Geplaatst op: 11 augustus 2022

Het strand van Zandvoort wordt regelmatig schoongemaakt. Toch ligt er nog vaak zwerfafval. Bezoekers laten het achter, het waait het strand op of het spoelt aan vanuit de Noordzee. Daarom worden er het hele jaar door verschillende beach cleanups georganiseerd om het strand van Zandvoort op te ruimen.

Spaarnelanden ondersteunt niet-commerciële cleanups en faciliteert door het uitlenen van afvalzakken, -prikkers en -grijpers, en eventueel een afvalcontainer. Wil je ook meehelpen? Hieronder vind je cleanup acties waarbij je kunt aansluiten:

Nederland Schoon

Een overkoepelend platform dat streeft naar een schoon Nederland in 2030, 100% vrij van zwerfafval. Samen met honderdduizenden vrijwilligers, gemeentes, bedrijven en scholen helpt Nederland Schoon zwerfafval te voorkomen en op te ruimen.

Boskalis Beach Cleanup Tour 2022
  • 1 t/m 15 augustus 2022. De laatste etappe is in Zandvoort op 15 augustus
  • Je kan meedoen aan (een van de) twee routes, inschrijven kan via beachcleanuptour.nl.
Nieuw: Plastic Soup Walk

Vanaf deze zomer kunnen inwoners en bezoekers langs het strand de Plastic Soup Walk van Juttersgeluk lopen. Dit is een wandeling waarbij je van alles leert over plasticsoep en wat je daaraan kunt doen.
Er zijn vier routes, die starten bij de receptie van de Roompot vakantieparken en Camping De Lakens. Hier kun je een Beach Cleanup Set te leen krijgen met een jut-emmer, een prikstok, een leuke Afvalbingokaart en handschoenen. Op dat achterkant van de Afvalbingokaart staan de routes. Na afloop lever je het recyclebare plastic in en krijg je een kleine beloning.

Schoonwandelen Zandvoort

Schoonwandelen is samen actief bezig zijn en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving met minder zwerfafval. Meer informatie vind je op facebook.com/SchoonwandelenZandvoort.

Organiseer je eigen actie

Wil je zelf graag een actie organiseren om het strand op te ruimen? Dat kan. Heb je hiervoor ondersteuning nodig vanuit Spaarnelanden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.