Actieplan Zandvoort centrum

Het Actieplan Zandvoort zorgt ervoor dat het centrum mooier en fijner wordt. Extra plantenbakken, graffiti verwijderd en meer! Dit zijn acties om het centrum mooier te maken.

In de eerste week van dit jaar heeft Spaarnelanden in het centrum extra plantenbakken en een kerstboom geplaatst, zo’n 50 borden weggehaald en stickers, wildplak en graffiti van lantaarnpalen en elektriciteitskasten en andere objecten verwijderd. Om de Kerksteeg meer op te laten vallen worden de hekjes binnenkort blauw gespoten. In samenwerking met ondernemers op het Gasthuisplein is sfeerverlichting aangebracht.

Verbeterpunten

De gemeente, ondernemers, ondernemersmanager en Spaarnelanden hebben gezamenlijk gekeken naar wat er verbeterd kan worden in de uitstraling. Er zijn op vijf thema’s verbeterpunten geïnventariseerd: groen, openbare ruimte, wildplak, afval, gevels en panden. De komende periode werken gemeente, Spaarnelanden en ondernemers verder aan het uitvoeren en monitoren van de verbeterpunten.

Maandag 17 januari vormt Spaarnelanden de groenstrook rondom het muziekpaviljoen op de rotonde van het Raadhuisplein om naar een nieuwe border met vaste planten. De plantenborder krijgt meer warme kleuren en moet het hele jaar mooi zijn. In de winterperiode is er een licht groene basis van Geranium, Bergenia, Liriope en Asters. In het voorjaar zijn er vroeg bloeiende groepjes van Narcissen te zien en de rest van het jaar een afwisselende bloeiende border. De border wordt geplant volgens een kleurig en onkruidarm concept. De planten die gebruikt worden zijn sterk, groeien snel en zijn bestand tegen het Zandvoortse klimaat.

Actieplan centrum

Het jaarlijks inventariseren van verbeteringen is een van de acties uit het Actieplan Zandvoort centrum. Gemeente, Spaarnelanden, ondernemers en de ondernemersmanager voeren dit Actieplan samen uit om het centrum te verbeteren. Het doel is een levendig en bruisend centrum dat het hele jaar door aantrekkelijk is. Speerpunten zijn het verlevendigen van het centrum, het verbeteren van de uitstraling, gastvrijheid en gastheerschap en hulp bij leegstand.

Foto: Koen Smilde