Teamleider Beheer Openbare Ruimte

Datum: 03 mei 2021

Heb jij ervaring in groenonderhoud, bij voorkeur ecologisch bermbeheer, en ben je op zoek naar een leidinggevende baan? Dan is deze functie voor jou!

Bij Spaarnelanden staat het belang van de leefomgeving Ɣltijd voorop. Ons takenpakket is divers en heeft betrekking op alles dat een moderne stad nodig heeft: van grondstoffeninzameling tot integraal groenbeheer en van slim parkeermanagement tot duurzame mobiliteit. De ontwikkelingen van morgen bepalen onze weg naar de toekomst en dat betekent dat wij werk willen maken van zaken als circulariteit, klimaatadaptatie, elektrisch rijden en de deeleconomie. Wij zijn ons ervan bewust dat het duurzamer moet Ʃn kan. Wij houden dan ook van Echt Duurzaam Doen. Dat betekent dat we zelf het goede voorbeeld geven en doorpakken.

Werken bij Spaarnelanden betekent werken bij een mensgericht bedrijf met een informele en persoonlijke sfeer. Ontwikkeling van medewerkers staat bij ons centraal. Door opleiding en training kan iedereen zich bij Spaarnelanden verder ontwikkelen. We hebben als organisatie oog voor sociale participatie en bieden ook arbeidskansen voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

De Operatie bestaat uit de volgende units: Afval en Grondstof (inclusief Reiniging), Beheer Openbare Ruime (BOR), Parkeerservice en Mobiliteitservice. Daarnaast zijn er vijf wijkteams. Deze wijkteams ondersteunen de units Afval en Grondstof en Beheer Openbare Ruimte en verrichten kleine werkzaamheden zelf. Spaarnelanden is een inclusieve onderneming waarbij een deel van de medewerkers in de wijkteams een afstand heeft tot de arbeidsmarkt.

Heb jij een servicegerichte instelling, lever jij graag kwaliteit, ben jij maatschappelijk betrokken en vind jij het een uitdaging om vanuit je vakgebied bij te dragen aan de thema’s waar wij mee bezig zijn? Dan pas jij bij ons!

Binnen Spaarnelanden is een vacature ontstaan voor de functie van:

Teamleider Beheer Openbare Ruimte (40 uur per week)


Wat ga je doen?

Binnen de unit BOR (Beheer Openbare Ruimte) werken ca 55 mensen. Drie teamleiders sturen de uitvoerende teams aan: Verhardingen, Spelen, Integraal Groen en Gras. De vacature betreft de teamleider Gras. Als teamleider BOR ben je als operationeel leidinggevende verantwoordelijk voor de coƶrdinatie van en de controle op een effectieve en efficiĆ«nte uitvoering van alle voorkomende dagelijkse onderhoudswerkzaamheden binnen je areaal. Dit areaal bestaat uit ruim 1 miljoen m2 gras en ruim 1 miljoen m2 bermen. In de dagelijkse praktijk betekent dit dat je de inzet van zowel je eigen mensen als inhuur coƶrdineert en zorgt dat iedereen optimaal zijn werk kan doen. Tegelijk maak je met je team de slag naar een andere manier van werken: meer eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Door dan ook nog met een LEAN-bril op naar de werkprocessen te kijken, houd je tijd over voor meer innovatie en ontwikkeling van de organisatie en de mensen. Zo creĆ«er je meer kansen op thema’s als bijvoorbeeld duurzaamheid en klimaatadaptatie.

De teamleider werkt volgens de gestelde resultaten opgenomen in de Domein Dienstverleningsovereenkomst met de gemeente Haarlem en draagt zorg voor de naleving van regels en afspraken. Je bent tevens aanspreekpunt voor derden en verantwoordelijk voor het aan jou toegekende areaal en vakgebied.

Je hebt daarom ruime kennis van het groene vakgebied en dan bij voorkeur ook op het gebied van ecologisch (berm)beheer en adviseert het eigen team, de unit en de opdrachtgever. Je geeft daarbij ondersteuning aan de Unitmanager, levert een bijdrage aan de (beleids)ontwikkeling (samen met bijvoorbeeld de stadsecoloog van de gemeente) en uitvoering van het operationele beleid en werkplannen en kan werken volgens de CROW beeldsystematiek. Daarnaast overleg je en stem je werkzaamheden af met de andere disciplines, werkvoorbereiding en planning. Je bent verantwoordelijk voor de budgetbewaking van het team en voor personele aangelegenheden, waaronder werkoverleg, functioneringsgesprekken en verzuim. Tevens kan je als teamleider ingeroosterd worden voor werkzaamheden buiten de reguliere werktijden of de piketdienst.

Jouw werkzaamheden

 • Coƶrdineren en leidinggeven aan Team Gras
 • Signaleren en adviseren over groenonderwerpen als ecologisch bermbeheer
 • Bijdrage leveren aan de implementatie beheersplannen
 • Sturen op de realisatie a.d.h.v. KPI ’s, prestaties, (levensduur)kosten en risico’s
 • Afstemmen met direct belanghebbenden: opdrachtgever, andere uitvoerende afdelingen van Spaarnelanden, leveranciers en onderaannemers
 • Omgevingsmanagement; aanspreekpunt voor allerlei kwesties rondom het werk en jouw vakgebied.

Wat breng je mee?

Een afgeronde HBO opleiding en minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van Beheer Openbare Ruimte. Je bent een proactieve en resultaatgerichte teamleider met affiniteit voor de openbare ruimte, kennis van het groen in algemene zin, en bij voorkeur dus van gras en ecologie. Klantgerichtheid en flexibiliteit is voor jou vanzelfsprekend en je beschikt over oplossend en pragmatisch vermogen om te schakelen tussen de verschillende niveaus. Je kent de laatste ontwikkelingen uit de markt en weet deze om te zetten in kwaliteit en efficiƫnte verbeteringen. Verder ben je politiek sensitief en heb je een groot gevoel voor belangen van de omgeving. Je houdt van werken in een omgeving waarin maatschappelijk en bestuurlijke verhoudingen een belangrijke rol spelen en waarbij jouw ondernemerschap naar voren komt.

Wij bieden:

 • Een leuke en veelzijdige baan bij een sociaal-maatschappelijk bedrijf met 290 medewerkers
 • Veel opleidingsmogelijkheden op maat
 • 27,5 vakantiedagen
 • Reiskostenvergoeding volgens bedrijfsregeling
 • Tegemoetkoming in de kosten voor je sportabonnement
 • Korting op verzekeringen
 • Een collectieve ziektekostenverzekering
 • Fiscaal voordelig fietsplan
 • Gunstige verlofregelingen, zoals 5 weken betaald geboorteverlof voor vaders
 • Aantrekkelijke regeling voor de Private Lease van een elektrische auto
 • Een mooi salaris van minimaal €3.374,- tot  €5.229,- bruto per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Het salaris is exclusief een persoonlijk arbeidsvoorwaarden budget van 14,94%

De sollicitatieprocedure

Heb je na het lezen van dit profiel interesse in deze functie stuur dan je motivatiebrief en CV naar sollicitaties@spaarnelanden.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kan je contact opnemen met Robert Stuurman op telefoonnummer 06-20560157 of via de e-mail rstuurman@spaarnelanden.nl.

* Verplicht veld