Senior Communicatieadviseur

Datum: 14 juli 2020

In deze brede functie houd je je zowel bezig met in- en externe (project)communicatie als corporate communicatie. Iets voor jou? Solliciteer dan snel!

Bij Spaarnelanden staat het belang van de leefomgeving áltijd voorop. Ons takenpakket is divers en heeft betrekking op alles dat een moderne stad nodig heeft: van grondstoffeninzameling tot integraal groenbeheer en van slim parkeermanagement tot duurzame mobiliteit. De ontwikkelingen van morgen bepalen onze weg naar de toekomst en dat betekent dat wij werk willen maken van zaken als circulariteit, klimaatadaptatie, elektrisch rijden en de deeleconomie. Wij zijn ons ervan bewust dat het duurzamer moet én kan. Wij houden dan ook van Echt Duurzaam Doen. Dat betekent dat we zelf het goede voorbeeld geven en doorpakken.

Werken bij Spaarnelanden betekent werken bij een mensgericht bedrijf met een informele en persoonlijke sfeer. Ontwikkeling van medewerkers staat bij ons centraal. Door opleiding en training kan iedereen zich bij Spaarnelanden verder ontwikkelen. We hebben als organisatie oog voor sociale participatie en bieden ook arbeidskansen voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Heb jij een servicegerichte instelling, lever jij graag kwaliteit, ben jij maatschappelijk betrokken en vind jij het een uitdaging om vanuit je vakgebied bij te dragen aan de thema’s waar wij mee bezig zijn? Dan pas jij bij ons!

Binnen het team Communicatie is een vacature ontstaan voor de functie van:
 

SENIOR COMMUNICATIEADVISEUR (36 uur p/w) 

 

Wat ga je doen?

Als Senior communicatieadviseur ga je aan de slag binnen team Communicatie van Spaarnelanden. Je houdt je zowel bezig met in- en externe (project)communicatie als corporate communicatie. Jouw taken bestaan onder andere uit het volgende:

 • Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies aan staf en management en ondersteunt hen met communicatieactiviteiten waar nodig.
 • Je maakt communicatieplannen en zorgt voor de uitvoering daarvan. Ook plannen voor online communicatie (zoals social media) zijn hier onderdeel van. 
 • Eén van jouw grootste projecten is het Strategisch Plan Afvalscheiding (SPA). Je zet de strategische lijn en uitvoerende communicatietaken uit en bewaakt de communicatiedoelstellingen van het project. Je bent o.a. verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de afvalscheidingscampagne ‘Elke kilo telt’, waarbij de focus ligt op gedragsverandering. Je onderhoudt hiervoor nauw contact met opdrachtgever gemeente Haarlem en adviseert hen over de communicatiestrategie.
 • Je denkt mee over de verdere positionering van Spaarnelanden en draagt bij aan een positieve zichtbaarheid van de organisatie.
 • Je vertegenwoordigt de communicatieafdeling als gesprekspartner tijdens interne en externe overleggen met andere afdelingen en opdrachtgevers, zoals gemeente Haarlem. 
 • Je onderhoudt contacten met de media en treedt op als één van de woordvoerders.
 • Je stuurt (communicatie)bureaus aan.
 • Je bedenkt, creëert en coördineert de ontwikkeling van communicatiemiddelen. 
 • Je bent achtervang voor je communicatiecollega’s. Denk daarbij aan ad-hoc werkzaamheden, zoals het redigeren van een tekst, aanpassing op de website of interne uitingen. 

Wat breng je mee?

 • Je bent een allround adviseur met een afgeronde HBO- opleiding richting communicatie die minimaal 7 tot 10 jaar ervaring heeft in een relevante communicatiefunctie. 
 • Je bent in staat om van abstracte ideeën en vragen van opdrachtgevers concrete plannen te maken en bent service- en klantgericht. 
 • Strategisch ben je een kei, je kunt goed conceptueel denken, bent creatief en weet goed sturing te geven aan externe partijen zoals o.a. campagne- en webbureaus. 
 • De uitvoerende kant van communicatie ligt jou ook en je vindt het leuk om deze te combineren met de strategische kant.
 • Je bent in staat om op diverse niveaus in de organisatie contacten te leggen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de inzet van online communicatie (o.a. social media) in organisaties en weet dit planmatig en gestructureerd aan te pakken.  
 • Je hebt een vlotte pen en schrijft foutloze aansprekende teksten.
 • Je hebt ervaring in het werken met Microsoft Office, CMS- en contentsystemen en/of maakt nieuwe systemen je snel eigen.
 • Je bent een teamplayer die goed prioriteiten kan stellen, georganiseerd en gestructureerd werkt en je hebt gevoel voor politieke en maatschappelijke verhoudingen.

Wat bieden wij? 

Een veelzijdige baan in een dynamische en maatschappelijk betrokken organisatie waarbij je omringd wordt door collega’s die werken aan een duurzame en plezierige leefomgeving. Heb je na het lezen van dit profiel interesse in deze functie stuur dan je motivatiebrief en CV voor 9 augustus 2020 naar sollicitaties@spaarnelanden.nl. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 20 augustus 2020. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Jelka de Roos, Teamleider Communicatie, bereikbaar op telefoonnummer 023-7517225/06-41581972. Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet.

* Verplicht veld