Projectmedewerker Communicatie (20 uur per week)

Datum: 27 juli 2020

Vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken, ben jij een schrijftalent en een echte teamplayer? Dan is dit de functie voor jou!

Bij Spaarnelanden staat het belang van de leefomgeving áltijd voorop. Ons takenpakket is divers en heeft betrekking op alles dat een moderne stad nodig heeft: van grondstoffeninzameling tot integraal groenbeheer en van slim parkeermanagement tot duurzame mobiliteit. De ontwikkelingen van morgen bepalen onze weg naar de toekomst en dat betekent dat wij werk willen maken van zaken als circulariteit, klimaatadaptatie, elektrisch rijden en de deeleconomie. Wij zijn ons ervan bewust dat het duurzamer moet én kan. Wij houden dan ook van Echt Duurzaam Doen. Dat betekent dat we zelf het goede voorbeeld geven en doorpakken.

Werken bij Spaarnelanden betekent werken bij een mensgericht bedrijf met een informele en persoonlijke sfeer. Ontwikkeling van medewerkers staat bij ons centraal. Door opleiding en training kan iedereen zich bij Spaarnelanden verder ontwikkelen. We hebben als organisatie oog voor sociale participatie en bieden ook arbeidskansen voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Heb jij een servicegerichte instelling, lever jij graag kwaliteit, ben jij maatschappelijk betrokken en vind jij het een uitdaging om vanuit je vakgebied bij te dragen aan de thema’s waar wij mee bezig zijn? Dan pas jij bij ons!

Binnen Spaarnelanden is een tijdelijke vacature (tot eind 2021) ontstaan voor de functie van:
 

Projectmedewerker Communicatie (20 uur per week)


Als Projectmedewerker communicatie werk jij, samen met de Senior communicatieadviseur en een projectteam, aan een betere afvalscheiding in Haarlem. Informeren en motiveren van Haarlemmers over afvalscheiding is jouw dagelijkse uitdaging! Vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken, ben jij een schrijftalent en een echte teamplayer? Dan is dit de functie voor jou!

Hoe kan je dag eruit zien?

Je begint natuurlijk met een goede kop koffie (thee mag ook). Met de Senior communicatieadviseur van het project neem je de planning en werkzaamheden voor die week door. Je werkt aan de promotieactiviteiten van de aankomende communicatiecampagne en in deze tijden besteed je extra aandacht aan de coronamaatregelen waar rekening mee gehouden moet worden. Tussendoor redigeer je een complexe vraag van een inwoner over afvalscheiding. Je gaat verder met de voorbereiding van de eerstvolgende bewonersmailing o.a. afstemming met collega’s en het mailingbedrijf. Na de lunch bestel je nieuwe folders bij de drukker over afvalscheiding. In een meeting met je senior collega bespreek je de communicatiecampagne ‘Elke kilo telt’ en deel je jouw ideeën. Hierna schrijf je nog een leuk artikel voor de interne nieuwsbrief. Dan is het tijd om naar de inloopbijeenkomst te gaan waar inwoners hun vragen kunnen stellen over de invoering van het omgekeerd inzamelen in hun wijk. 

Wat ga je doen?

Ondersteunen van de Senior communicatieadviseur en Projectleider bij: 

 • De organisatie van afvalscheidingscampagne ‘Elke kilo telt’
 • Administratieve ondersteuning in de vorm van bewaken planning, facturering leveranciers, voorraden bijhouden, redigeren van folders en teksten. 
 • Bestellen en up to date houden van diverse communicatiemiddelen (folders, website, social mediacampagnes, advertenties et cetera).
 • Het verzorgen van de bewonerscommunicatie over het project, hoofdzakelijk het verzorgen van mailingen naar inwoners met informatie over de veranderingen die er voor hen aankomen, maar ook het beantwoorden van vragen en suggesties die via online kanalen binnenkomen. 
 • Aanwezigheid en organisatieondersteuning bij inloopbijeenkomsten en promotiebijeenkomsten voor inwoners en adoptantenbijeenkomsten (adoptanten zijn vrijwilligers die een of meerdere containers in hun wijk hebben ‘geadopteerd’ en ervoor zorgen dat er juist gebruik van wordt gemaakt en de omgeving schoon blijft).  
 • Interne nieuwsbrief verzorgen over het project.
 • Redigeren van antwoorden op complexe vragen over afvalscheiding en het afvalbeleidsplan in Haarlem.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van de webshop afvalscheidingsbakjes in huis. 
 • Afvalcoaches ondersteunen wanneer in een wijk extra communicatiemaatregelen nodig zijn.

Wat breng je mee?

 • Je bent een teamplayer die proactief is en goed kan plannen en organiseren. 
 • Je beschikt over een relevante MBO+/HBO diploma, richting Communicatie of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soort gelijke functie. 
 • Je hebt een vlotte pen en schrijft foutloos Nederlands. Je weet hoe je B1 schrijfniveau toepast in brieven en communicatiemiddelen.
 • Je kunt goed relativeren en hebt humor, ook lastige bewonersvragen redigeer je met een lach. 
 • Je hebt oog voor detail.
 • Je kunt zelfstandig werken. 
 • Je kunt goed werken in een politiek complexe omgeving. 
 • Je beheerst alle MS-office programma’s met name Word, Excel en PowerPoint. Goed kunnen werken met MS Teams, Projects en een CMS-programma is een pré. 
 • Je schakelt gemakkelijk met collega’s en bewoners en bent niet snel van je stuk te brengen.

Wij bieden 

Een leuke en veelzijdige baan voor de duur van het project (tot eind 2021). Met voorkeur beschikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. Heb je na het lezen van dit profiel interesse in deze functie stuur dan je motivatiebrief en CV voor 17 augustus naar sollicitaties@spaarnelanden.nl. Heb je vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Jelka de Roos, Teamleider communicatie, bereikbaar op telefoonnummer 023-7517225 / 06-41581972. Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet.

* Verplicht veld