Financial Controller

Datum: 07 januari 2020

Als financial controller zorg jij voor betrouwbare financiƫle informatie. Je bent verantwoordelijk voor het juist, tijdig en volledig plannen en monitoren van de financiƫle afsluitingsprocessen.

Bij Spaarnelanden staat het belang van de leefomgeving Ɣltijd voorop. Ons takenpakket is divers en heeft betrekking op alles dat een moderne stad nodig heeft: van grondstoffeninzameling tot integraal groenbeheer en van slim parkeermanagement tot duurzame mobiliteit. De ontwikkelingen van morgen bepalen onze weg naar de toekomst en dat betekent dat wij werk willen maken van zaken als circulariteit, klimaatadaptatie, elektrisch rijden en de deeleconomie. Wij zijn ons ervan bewust dat het duurzamer moet Ʃn kan. Wij houden dan ook van Echt Duurzaam Doen. Dat betekent dat we zelf het goede voorbeeld geven en doorpakken.

Werken bij Spaarnelanden betekent werken bij een mensgericht bedrijf met een informele en persoonlijke sfeer. Ontwikkeling van medewerkers staat bij ons centraal. Door opleiding en training kan iedereen zich bij Spaarnelanden verder ontwikkelen. We hebben als organisatie oog voor sociale participatie en bieden ook arbeidskansen voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Heb jij een servicegerichte instelling, lever jij graag kwaliteit, ben jij maatschappelijk betrokken en vind jij het een uitdaging om vanuit je vakgebied bij te dragen aan de thema’s waar wij mee bezig zijn? Dan pas jij bij ons!

Bij Spaarnelanden maken wij onderscheid tussen business control en financial control. Het team Financial Control bestaat uit 8 medewerkers en wordt aangestuurd door de Manager Financial Control. Zij zijn o.a. verantwoordelijk voor de finance management controls, (geconsolideerde) rapportages en de financiĆ«le administratie. Het team Financial Control maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering, waar ook de Business Control, ICT en Inkoop & Facilitaire Zaken onder vallen. 

Binnen het team Financial Control zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ervaren:
 

Financial Controller (36-40 uur p/w)


Als financial controller ben jij de rechterhand van de manager Financial Control. Je bent de spin in het web van de afdeling Financial Control, Business Control, de overige afdelingen binnen Bedrijfsvoering en Social Resource Management (SRM) en je werkt nauw samen met de business controllers. 

Als financial controller zorg jij voor betrouwbare en accurate financiĆ«le informatie. Je bent verantwoordelijk voor het juist, tijdig en volledig plannen en monitoren van de financiĆ«le afsluitingsprocessen. Daarnaast stel je als financial controller de periodieke maand- en kwartaalrapportages en de financiĆ«le kpi’s op. Je ontwerpt en implementeert de financiĆ«le processen en stelt ook de richtlijnen en procedures met betrekking tot deze processen op. Denk hierbij aan investeringen, procuratie, balansmanagement, werkkapitaal, cashflowmanagement en activabeleid. Je maakt de operationele en tactische analyses, zoals spendanalyses, liquiditeitsprognoses, formatie/bezettingsanalyses aan de hand van de beschikbare data. Daarnaast lever jij een bijdrage aan het verbeteren van de management controls en de processen in de keten.

Hoe kan je dag eruitzien?

Je dag begint met een overleg met de unitmanager van de afdeling Mobiliteit om de op te nemen verplichtingen door te spreken. Met de Manager Financial Control bespreek je de opzet van de nieuwe maandrapportage door. Hiervoor dienen een aantal aanpassingen in het systeem en proces plaats te vinden, waar jij je in gaat vastbijten. Je krijgt een verzoek om het formatieoverzicht voor de afdeling SRM te verfijnen en te integreren in de maandrapportage. De maand is bijna ten einde en ’s middags ga je aan de slag met de voorbereidingen voor de maandafsluiting die in de eerste week van de nieuwe maand plaatsvindt. Je spreekt de bijzonderheden die je gedurende de maand hebt verkregen vanuit de unitmanagers en de business controllers door met je collega’s van de afdeling Finance. Tot slot werk je verder aan de notitie inzake de update van het activabeleid die voorgelegd gaat worden aan het managementteam. 

Jouw werkzaamheden:

 • Zorgen voor betrouwbare en accurate financiĆ«le informatie
 • Het juist, tijdig en volledig plannen en monitoren van de financiĆ«le afsluitingsprocessen
 • Opstellen van de periodieke rapportages (maand/kwartaal), financiĆ«le kpi's en analyses richting Manager Financial Control en Business Control
 • Zorgen voor betrouwbaar en tijdig ontwerp en implementatie van de operationele financiĆ«le processen
 • Implementatie procesverbetering binnen de financiĆ«le processen binnen Financial Control en daarbuiten in de keten
 • Up to date houden van procedures/richtlijnen en de communicatie hieromtrent
 • Balansmanagement, focus op werkkapitaal, liquiditeit, cashflowmanagement, investeringsoverzicht en activabeleid.

Wat breng je mee?

Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur (studerende RA), aangevuld met vakgerichte trainingen en cursussen; minimaal 5 jaar relevante werkervaring in accountancy en/of financial controlling. Je bent een senior in reporting en het maken van (complexe) analyses in Excel en andere rapportagetools zoals Power BI/Qlikview. Je bent gewend om resultaat- en outputgericht te werken naar deadlines en volgens de uitgezette plannen en kaders van de organisatie. 

Je hebt een sterk analytische benadering en probleemoplossend vermogen. Hierbij heb je meer dan gemiddeld kennis en affiniteit met ICT en ontsluiting van informatie uit databases. Je hebt een hands-on mentaliteit en neemt initiatief. Daarnaast werk je intensief samen met je directe collega’s van financial control, de business controllers, de overige afdelingen binnen Bedrijfsvoering en met de afdeling SRM.

Wij bieden:

 • Een leuke en veelzijdige baan bij een sociaal-maatschappelijk bedrijf met 290 medewerkers
 • Veel opleidingsmogelijkheden op maat
 • 27,5 vakantiedagen
 • Reiskostenvergoeding volgens bedrijfsregeling
 • Tegemoetkoming in de kosten voor je sportabonnement
 • Korting op verzekeringen
 • Een collectieve ziektekostenverzekering
 • Fiscaal voordelig fietsplan
 • Gunstige verlofregelingen, zoals 4 weken betaald geboorteverlof voor vaders
 • Aantrekkelijke regeling voor de Private Lease van een elektrische auto
 • Een mooi salaris van minimaal € 3.329,-- tot € 4.746,-- bruto per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Het salaris is exclusief vakantiegeld en 5% eindejaarsuitkering.

De sollicitatieprocedure 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet, waarbij interne kandidaten voorrang hebben op externe kandidaten. Ben je enthousiast geworden? Voldoe je aan de bovengenoemde kwalificaties? Stuur dan je schriftelijke motivatie en CV naar sollicitaties@spaarnelanden.nl .Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie neem dan contact op met Serap Joon bereikbaar op 06-44987794. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

* Verplicht veld