CFO (40 uur p/w)

Datum: 13 februari 2019

Heb jij een bedrijfseconomische achtergrond en minimaal 10 jaar ervaring op financieel management of directieniveau? Dan is dit de baan voor jou.

Binnen Spaarnelanden is een vacature ontstaan voor de functie van:


CFO (40 uur p/w)


De CFO rapporteert rechtstreeks aan de Directeur en is onderdeel van het directieteam. De CFO heeft als stip op de horizon duurzame waardecreatie gegenereerd vanuit de waarden zoals in het nieuwe economische denken. We zoeken iemand die vanuit de strategische visie van Spaarnelanden sturing geeft aan de bedrijfsvoering bestaande uit de afdelingen Informatiemanagement, Inkoop en Facilitair, Financieel Management en Business Control. De CFO is verantwoordelijk voor het totale financiƫle beleid en voor het verder professionaliseren van de bedrijfsvoering en de financiƫle informatiestructuur.

De CFO is goed in staat in deze publieke setting een gedegen advies en documenten op te stellen voor aandeelhouder en RvC. Hij/zij kan goed omgaan met het spanningsveld en de onderstroom van een publieke onderneming en kan een afweging maken tussen publieke verantwoording, sociaal en mensgericht aansturen en zakelijk zijn.

De CFO denkt mee en is een trekker in de ontwikkelingen van bijvoorbeeld integrated reporting en nieuwe informatie-, sturings- en verantwoordingsvormen voor alle stakeholders. Het is zeer gewenst dat de CFO ervaring heeft in een politiek-bestuurlijke omgeving en in staat is om vanuit de financiƫle expertise inzicht te geven in de business performance, waardemanagement en risico factoren. De CFO heeft een kritische en constructieve rol en kan het verhaal achter de cijfers doorgronden.

Wat breng je mee?

  • Afgeronde WO opleiding met een bedrijfseconomische achtergrond.
  • Minimaal 10 jaar ervaring op financieel management of directieniveau.
  • Ruime aantoonbare kennis en ervaring met het optimaliseren van de AO/IC, Financieel - en Risicomanagement.
  • Je kijkt over de grenzen van jouw vakgebied en hebt een brede visie op de integrale optimalisatie van de bedrijfsvoering.
  • Ervaring met Corporate Governance en Compliance 
  • Stevige, analytische persoonlijkheid met natuurlijk overwicht en communicatief vaardig op alle niveaus.
  • Politiek-bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een dynamische, veelzijdige functie in een complexe omgeving die jou uitdaagt het beste uit jezelf en de afdelingen te halen. Er is sprake van een open bedrijfscultuur en een drietal kernwaarden – Echt.Duurzaam.Doen die sturend zijn voor de manier waarop wordt gewerkt. Op deze manier wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan een duurzame en plezierige leefomgeving voor burger en bedrijven. Bij deze functie hoort een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Interesse?

Voor meer informatie neemt contact op met Fleur Jansen, SRM Manager Spaarnelanden, via telefoonnummer 023-7517232. De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Over Spaarnelanden

Bij Spaarnelanden staat het belang van de leefomgeving Ɣltijd voorop. Ons takenpakket is divers en heeft betrekking op alles dat een moderne stad nodig heeft: van grondstoffeninzameling tot integraal groenbeheer en van slim parkeermanagement tot duurzame mobiliteit. De ontwikkelingen van morgen bepalen onze weg naar de toekomst en dat betekent dat wij werk willen maken van zaken als circulariteit, klimaatadaptatie, elektrisch rijden en de deeleconomie. Wij zijn ons ervan bewust dat het duurzamer moet Ʃn kan. Wij houden dan ook van Echt.Duurzaam.Doen. Dat betekent dat we zelf het goede voorbeeld geven en doorpakken.

Werken bij Spaarnelanden betekent werken bij een mensgericht bedrijf met een informele en persoonlijke sfeer. Ontwikkeling van medewerkers staat bij ons centraal. Door opleiding en training kan iedereen zich bij Spaarnelanden verder ontwikkelen. We hebben als organisatie oog voor sociale participatie en bieden ook arbeidskansen voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ben jij maatschappelijk betrokken, vind jij het een uitdaging om vanuit je vakgebied bij te dragen aan de thema’s waar wij mee bezig zijn en ben jij een echte doorpakker? Dan pas jij bij ons!
 

* Verplicht veld