Applicatiebeheerder (36-40 uur p/w)

Datum: 19 april 2021

Heb jij een ICT-achtergrond en minimaal 2 jaar ervaring als applicatiebeheerder? Dan is dit wat voor jou!

Bij Spaarnelanden staat het belang van de leefomgeving áltijd voorop. Ons takenpakket is divers en heeft betrekking op alles dat een moderne stad nodig heeft: van grondstoffeninzameling tot integraal groenbeheer en van slim parkeermanagement tot duurzame mobiliteit. De ontwikkelingen van morgen bepalen onze weg naar de toekomst en dat betekent dat wij werk willen maken van zaken als circulariteit, klimaatadaptatie, elektrisch rijden en de deeleconomie. Wij zijn ons ervan bewust dat het duurzamer moet én kan. Wij houden dan ook van Echt Duurzaam Doen. Dat betekent dat we zelf het goede voorbeeld geven en doorpakken.

Werken bij Spaarnelanden betekent werken bij een mensgericht bedrijf met een informele en persoonlijke sfeer. Ontwikkeling van medewerkers staat bij ons centraal. Door opleiding en training kan iedereen zich bij Spaarnelanden verder ontwikkelen. We hebben als organisatie oog voor sociale participatie en bieden ook arbeidskansen voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Heb jij een servicegerichte instelling, lever jij graag kwaliteit, ben jij maatschappelijk betrokken en vind jij het een uitdaging om vanuit je vakgebied bij te dragen aan de thema’s waar wij mee bezig zijn? Dan pas jij bij ons!

Bij Spaarnelanden bestaat de afdeling ICT uit een klein team specialisten. Er zijn 2 applicatiebeheerders en een medewerker Telefonie. De ICT-servicedesk is uitbesteed. Daarnaast werkt het team met veel applicaties in the cloud, waarbij het technisch beheer bij de betreffende leveranciers ligt. Het team wordt aangestuurd door een Manager ICT. De afdeling ICT maakt onderdeel uit van Bedrijfsvoering, waar ook Business Control, Financial Control en Inkoop & Facilitaire Zaken onder vallen. Bedrijfsvoering ontzorgt, verbindt, daagt uit en optimaliseert, waarbij het zorgdragen voor een goed datafundament en het neerzetten van business procesmanagement belangrijke speerpunten zijn. De ICT afdeling is daarbij een belangrijke schakel.

Binnen de afdeling ICT zijn wij op zoek naar een:


APPLICATIEBEHEERDER (36-40 uur p/w)


Als applicatiebeheerder beheer je samen met je collega alle applicaties die bij Spaarnelanden in gebruik zijn. Jij houdt de applicaties operationeel en ondersteunt je collega’s binnen Spaarnelanden met het verstrekken van gebruikersinstructies of past deze aan naar aanleiding van veranderingen. Daarnaast ben jij als applicatiebeheerder betrokken bij het testen van nieuwe applicaties en/ of functionaliteiten en realiseer en beheer jij de koppelingen met andere applicaties. Als applicatiebeheerder zorg jij er ook voor dat alle vragen en problemen die vanuit de organisatie komen op ICT gebied worden opgelost of dat jij deze doorzet naar de desbetreffende collega die hier verantwoordelijk voor is. Jij bent het eerste aanspreekpunt op ICT gebied. 
Het spreekt voor zich dat naast het verhelpen van problemen je als applicatiebeheerder bijdraagt aan het zoveel mogelijk voorkomen van problemen door proactief mee te werken aan het verbeteren van workflows en processen. Het betreft een brede en uitdagende functie waarbij klantgericht denken voorop staat.

Hoe kan je dag eruitzien?

Je start je dag met een kop koffie en deze drink jij op tijdens een overleg met je collega applicatiebeheerder. In dit overleg bespreken jullie de uitstaande tickets en kwalificeren jullie de tickets die als changes kunnen worden aangemerkt, zodat deze meegenomen worden in het changeproces. Even later krijg je vanuit een projectgroep de vraag of je wil aanschuiven voor het bespreken en aanpassen van een datakoppeling tussen twee applicaties. Hiervoor moet een technisch ontwerp worden gemaakt, dit stem je af met de ICT architect.
Na de lunch ga je aan de slag met het oplossen van diverse tickets en applicatie vraagstukken waarbij je ook nog even contact opneemt met de leverancier van een van de softwarepakketten om bepaalde zaken te bespreken. Aan het einde van de dag bereid je jezelf nog voor op de vergadering van de volgende dag en daarna ga tevreden naar huis. 


Jouw werkzaamheden zijn onder andere:

 • Zorgdragen voor de operationele werking van de diverse applicaties
 • Oplossen van dagelijkse applicatie problemen
 • ICT vertegenwoordigen en meedraaien met projecten
 • Bijdragen aan het maximaal gebruik van de diverse applicaties
 • Verzorgen en overdragen van kennis richting gebruikers
 • Contact onderhouden met leveranciers m.b.t. de diverse applicaties

Wat breng je mee?

Afgeronde relevante HBO opleiding aangevuld met vakgerichte trainingen en cursussen; 
Minimaal 2-4 jaar werkervaring als Applicatiebeheerder; 
Kennis en ervaring met Afas, Qlik Sense en PowerBI is een pré.

Wij bieden:

 • Een leuke en veelzijdige baan bij een sociaal-maatschappelijk bedrijf met 300 medewerkers
 • Veel opleidingsmogelijkheden op maat
 • 27,5 vakantiedagen
 • Reiskostenvergoeding volgens bedrijfsregeling
 • Tegemoetkoming in de kosten voor je sportabonnement
 • Korting op verzekeringen
 • Een collectieve ziektekostenverzekering
 • Fiscaal voordelig fietsplan
 • Gunstige verlofregelingen, zoals 5 weken betaald geboorteverlof voor vaders
 • Aantrekkelijke regeling voor de Private Lease van een elektrische auto
 • Een mooi salaris van maximaal € 4.791,-- bruto per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Het salaris is exclusief het Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget van 14,94% bijvoorbeeld te besteden aan vakantie, extra verlof of sparen voor een grote uitgave. 

De sollicitatieprocedure 

Ben je enthousiast geworden? Voldoe je aan de bovengenoemde kwalificaties? Stuur dan je schriftelijke motivatie en CV naar sollicitaties@spaarnelanden.nl. Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Jeroen Pirée, ICT-manager op telefoonnummer 06-13432577.

In verband met de coronamaatregelen worden de sollicitatiegesprekken digitaal gevoerd. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

* Verplicht veld