Afvalcoach

Datum: 04 januari 2019

Ben jij hands-on, houd jij het hoofd koel in elke situatie en heb jij een passie voor afvalscheiding? Dan zoeken wij jou!

Spaarnelanden is een integraal onderhoudsbedrijf in de regio Kennemerland. We zorgen voor een plezierige leefomgeving en een schone en veilige openbare ruimte. Dat doen we met maatschappelijke betrokkenheid volgens drie thema’s: duurzaamheid, leefbaarheid en bereikbaarheid. Ons takenpakket is divers en heeft betrekking op alles dat een moderne stad nodig heeft: van grondstoffeninzameling tot integraal groenbeheer en van slim parkeermanagement tot duurzame mobiliteit. De ontwikkelingen van morgen bepalen onze weg naar de toekomst en dat betekent dat wij werk willen maken van zaken als circulariteit, klimaatadaptatie, elektrisch rijden en de deeleconomie.
 
Werken bij Spaarnelanden betekent werken bij een mensgericht bedrijf met een informele en persoonlijke sfeer. Wij houden van ‘doen’. Ontwikkeling van medewerkers staat bij ons centraal. Door opleiding en training kan iedereen zich bij Spaarnelanden verder ontwikkelen. We hebben als organisatie oog voor sociale participatie en bieden ook arbeidskansen voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Heb jij een servicegerichte instelling, lever jij graag kwaliteit, ben jij maatschappelijk betrokken en vind jij het een uitdaging om vanuit je vakgebied bij te dragen aan de thema’s waar wij mee bezig zijn? Dan pas jij bij ons!

Binnen Spaarnelanden is een vacature ontstaan voor de functie van:

Afvalcoach (36 – 40 uur p/w)


Hoe kan je dag eruit zien?

In de ochtend heb je een overleg met collega’s over wat er vandaag op de planning staat. Daarna ga je de wijk in om bepaalde kritische locaties te bekijken in verband met de implementatie van het Strategisch Plan Afvalscheiding (SPA-wijken). Nog voor de lunchpauze ga je samen met de andere afvalcoach een promotieactie doen bij een hoogbouwflat. Je hebt gezorgd voor voldoende promotiemateriaal en informeert en adviseert bewoners over het belang van het scheiden van gft, PBD, papier, textiel en glas. 
‘s Middags gaat de andere afvalcoach samen met een chauffeur de inhoud van PBD containers schouwen om de kwaliteit van het afval te beoordelen. Hierdoor kan de juiste terugkoppeling gegeven worden aan de projectleider over het percentage aan PBD en de mate van vervuiling door restafval. Jij wordt gebeld door een collega met de mededeling dat er afvalzakken en grofvuil staan naast een ondergrondse container, waardoor de  container niet geleegd kan worden. Je gaat hier naar toe om poolshoogte te nemen en schakelt zo nodig Handhaving en het Wijkteam in, zodat de bijplaatsingen en grofvuil snel opgeruimd worden en de ondergrondse container weer geleegd kan worden. In de middag heb je nog een overleg met een wijkraad en woningcorporatie. Je bespreekt oplossingen om vervuiling in de grondstofcontainers bij grondstofstraatjes tegen te gaan. Na het overleg is een van jouw actiepunten om meer adoptanten te werven in de SPA-wijken. Dit kunnen mensen zijn die je zelf actief op straat benadert of eventueel vanuit je netwerk worden aangedragen. Daarna ga je naar huis.
 

Wat breng je mee?

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau

 • Rijbewijs B (E)

 • Passie voor afvalscheiding

 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden

 • Kennis van Microsoft Office

 • Hands-on mentaliteit

 
Als afvalcoach ben je de centrale vraagbaak voor inwoners. Je bent hét gezicht in de wijk voor vragen over afvalscheiding. Je drukke werkdagen zitten vol ad hoc en onverwachte situaties waar je goed mee om kunt gaan. Je creëert je je eigen netwerk zowel binnen Spaarnelanden als daarbuiten, zodat jij je werk als afvalcoach zo goed mogelijk vorm kunt geven. Je kunt goed samenwerken en op verschillende niveaus communiceren. Je bent bereid om ’s avonds of in het weekend te werken. Ook kun je goed omgaan met weerstand van inwoners; je blijft rustig en staat hen altijd vriendelijk te woord. Het gaat om een nieuwe functie die nog in ontwikkeling is. De inhoud van de functie kan nog enigszins wijzigen.
 

Wij bieden

 • Een leuke en veelzijdige baan

 • Veel opleidingsmogelijkheden op maat

 • Minimaal 27,5 vakantiedagen

 • Reiskostenvergoeding volgens bedrijfsregeling

 • Tegemoetkoming in de kosten voor je sportabonnement

 • Korting op verzekeringen

 • Een collectieve ziektekostenverzekering

 • Fiscaal voordelig fietsplan

 • Gunstige verlofregelingen, zoals 4 weken betaald geboorteverlof voor vaders

 • Aantrekkelijke regeling voor de Private Lease van een elektrische auto

 • Een mooi salaris van minimaal Euro 2307 – maximaal Euro 3202 bruto per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Het salaris is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

De sollicitatieprocedure

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet, waarbij interne kandidaten voorrang hebben op externe kandidaten. Ben je enthousiast geworden? Voldoe je aan de bovengenoemde kwalificaties? Stuur je schriftelijke motivatie en CV voor 21 januari 2019 naar sollicitaties@spaarnelanden.nl. Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Anita Tervoort, bereikbaar op telefoonnummer 06-41151551. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

* Verplicht veld