Textielactie

Lever je oude textiel in t/m 31 december 2021 bij een textielcontainer van Spaarnelanden en win een duurzame kledingbon van 100 euro!

Wat moet je doen?

Haarlemmers die vanaf 19 september 2021 hun oude kleding en textiel inleveren bij een textielcontainer van Spaarnelanden kunnen meedoen met de winactie door hun contactgegevens (naam en e-mailadres) achter te laten op de zak waar de kleding in zit. De kledingbon waar kans op kan worden gemaakt is te besteden bij de Haarlemse kledingwinkels: Stichting Sur Atelier, Episode en Brandmission. De actie loopt tot en met 31 december 2021. Met de winnaars wordt in januari 2022 contact opgenomen.

Wist je dat 90% textiel verwerk- en herbruikbaar is?

In Haarlem zamelt Spaarnelanden oude kleding en textiel in via textielcontainers. Ingezameld textiel gaat vervolgens naar Paswerk waar het wordt gesorteerd. Van het gesorteerde textiel is zo’n 90% verwerk- en herbruikbaar. 30% wordt verwerkt tot grondstof voor nieuw textiel, 52% gaat naar landen met een lager welvaartsniveau dan Nederland en 8% wordt verkocht via de Kringloopwinkel. Het overige percentage is niet herbruikbaar of recyclebaar.

Wat mag wel en niet in de textielcontainer?

Lees hier wat er wel en niet in de textielcontainer hoort.