Dienstverlening Spaarnelanden tijdens de coronacrisis

Het belangrijkste nieuws in het kort:

  • Het inzamelen van afval gaat door.
  • Parkeergarages en fietsenstallingen blijven open.
  • Onze kantoorlocaties zijn uit voorzorg nog gesloten. Voor o.a. het aanvragen van afvalpassen, het doen van een melding kunt u via snel naar  verschillende dingen zelf regelen.
  • Het Milieuplein Haarlem is geopend, maar houd rekening met langere wachttijden.
  • Plaats uw rolcontainer de avond van tevoren aan de weg. Dit mag vanaf 21.00 uur.

Door de grotere hoeveelheid afval kunnen containers sneller vol zijn. U hoeft dit niet te melden, dit gebeurt automatisch. Wij legen containers zo snel mogelijk, plaats alstublieft geen afval naast een container.


Bedrijfsafval

Is uw zaak op last van de overheid gesloten en biedt u daarom geen bedrijfsval meer aan? Spaarnelanden biedt u de mogelijkheid om de facturering tijdelijk stop te zetten. Het uitstel van facturering geldt voor de hele periode van gedwongen sluiting. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop via verkoop@spaarnelanden.nl.
 

Maatregelen in parkeergarages en fietsenstallingen

In fietsenstallingen en parkeergarages gelden maatregelen met betrekking tot het coronavirus. De maatregelen kunt hier nalezen voor de parkeergarages en hier voor de fietsenstallingen.

Let op: het is mogelijk om uw parkeerabonnement tijdens de duur van de (gedeeltelijke) lockdown en bij de fase: “zeer ernstig” te pauzeren.  Gedurende deze pauze is het niet mogelijk van de parkeergarages gebruik te maken.

U kunt hiervoor contact opnemen met onze centrale via centrale@spaarnelanden.nl onder vermelding van uw naam en abonnementnummer en gewenste ingangsdatum.

Rolcontainers eerder aan de weg

Medewerkers hebben met ingang van maandag 16 maart 2020 aangepaste werktijden om de samenkomst van mensen te spreiden. Spaarnelanden vraagt daarom inwoners hun rolcontainers de avond van tevoren aan de straat te plaatsen. Ook ondergrondse containers kunnen eerder worden geleegd.  

Klantenservice gesloten

De klantenservice aan de Minckelersweg 40 is uit voorzorg nog gesloten voor bezoekers. Spaarnelanden blijft inwoners graag zo veel mogelijk helpen via de website www.spaarnelanden.nl, per telefoon of e-mail. 
We verzoeken inwoners alleen te bellen voor spoedvragen en voor andere vragen zoveel mogelijk gebruik te maken van de website:

 
Meldingen volle containers

Volle containers hoeft u niet te melden. We zijn op de hoogte van de extreme hoeveelheid afval en werken met man en macht om alle containers zo snel mogelijk te legen. Plaats alstublieft geen afval naast een container dit zorgt voor vertraging bij het legen van containers. Door de corona-crisis zijn er veel meer mensen thuis. Mede dankzij het opruimen en alle online bestellingen zorgt dit voor 30% meer afval. Is een container vol, neem uw afval dan nog even mee terug. Hartelijk bedankt voor medewerking en begrip.


Aanvragen nieuwe afvalpas via e-mail

Het aanvragen van een afvalpas kunt u doen per mail. Meer informatie over het aanvragen van een afvalpas vindt u hier.
 

Afvalinzameling gaat door en Milieuplein Haarlem is open

Tot nadere berichtgeving blijft Spaarnelanden afval en grof huishoudelijk afval ophalen. Voor het maken van een afspraak voor grof huishoudelijk afval verzoeken wij inwoners om gebruik te maken van de website.
Het Milieuplein Haarlem is tot nadere berichtgeving geopend, maar houd rekening met lange wachttijden op het Milieuplein en stel uw bezoek zoveel mogelijk uit. Kan het echt niet anders? Kom dan op tijd. Als er veel mensen komen aan het einde van de dag, kan het zijn dat we niet iedereen kunnen helpen. Lees hier over de aanvullende maatregelen.
Inwoners van gemeente Zandvoort kunnen ook naar de Milieustraat in Bloemendaal en moeten hiervoor online een  afspraak te maken. Meer informatie>
   

Corona-afval

Spaarnelanden roept inwoners op om corona-afval in de restafvalbak te gooien. Meer informatie. 
  

Uitleen aanhangers opnieuw stopgezet - 29-09-2020

I.v.m. de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is de uitleen van aanhangers in Haarlem tot nader order opnieuw stopgezet. Gemaakte reserveringen worden geannuleerd. In Zandvoort is het nog wel mogelijk om een aanhanger te lenen.

Spaarneveer

Vanaf maandag 22 juni 2020 vaart het pontje weer van 9.00 uur tot voorlopig 15.00 uur. Zodra er weer voldoende vrijwilligers kunnen worden ingeroosterd, worden de overzettijden verruimd. Kijk voor meer informatie op: https://www.haarlem.nl/spaarneveer/.
   

Compostdag

Vanwege de nog voortdurende coronapandemie gaat de Landelijke Compostdag helaas ook in 2021 niet door.

Tips karton

Tijdens deze corona-crisis zitten veel mensen thuis. We bestellen veel online en is er is ruimte om op te ruimen en te klussen. Dit zorgt voor heel veel meer kartonnen dozen. Hierbij een aantal tips om Haarlem en Zandvoort samen zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden.
  • Scheur dozen klein en maak ze zo plat mogelijk. Haal grote dozen echt uit elkaar. Op die manier past er meer in de papiercontainer en wordt verstopping van de container voorkomen. Een grote doos die dubbel gevouwen wordt, vouwt in de container namelijk weer uit. Resultaat > een verstopte container. Zit de container al vol? Bewaar karton dan even thuis en gooi het weg wanneer de container is geleegd. De platte dozen kunt u dan ook makkelijker bewaren. 
  • Wist u dat karton ook in je duocontainer mag? Maak het dan wel zo klein en plat mogelijk, anders is de container snel vol. Dit kan vrij makkelijk door tape los te halen of door te snijden/knippen. Dan kunt u alle flappen naar buiten vouwen en de doos platduwen. Is de doos erg groot, haal de doos dan verder uit elkaar, zodat de doos in de container past en uit de container valt tijdens het legen.
  • Hergebruik kartonnen dozen. Een goede, stevige doos is altijd bruikbaar om spulletjes in op te bergen. Ook vinden kinderen het leuk om mee te knutselen. 
  • Is de container vol? Bewaar karton en papier dan even tijdelijk thuis en gooi het weg wanneer de container is geleegd. Plaats alstublieft geen afval naast een container dit zorgt ervoor dat afval gaat rondslingeren en hierdoor ontstaat ook vertraging bij het legen van containers.

 

Wij houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen via dit bericht.