Scholen

โ€˜De jeugd heeft de toekomstโ€™ en is daarmee een belangrijke doelgroep voor Spaarnelanden. In samenwerking met Natuur- en Milieu Educatie Haarlem (NME) organiseert Spaarnelanden educatieve activiteiten, om de jonge generatie te informeren over afval, milieu en het belang van afvalscheiding.

Educatief programma

Met lespakketten, excursies en opruimacties rondom scholen, leren leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs over het nut en de noodzaak van afvalscheiding. Er worden (zwerf-)afvalprojecten georganiseerd, om kinderen en jongeren bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving. Als excursie geeft een bezoek aan het Milieuplein of het Overlaadstation van Spaarnelanden een leerzaam kijkje in de keuken.
 

Meer informatie over het educatieve programma is hier te vinden. Specifieke vragen kunnen via het contactformulier van Spaarnelanden worden gesteld, of via 023 - 751 72 00.

Ter ondersteuning bij het scheiden van afval kan onderstaande afbeelding als poster gebruikt worden. Download hier het bestand.

Bilksemstages

Spaarnelanden verzorgt ook bliksemstages. Scholieren krijgen zo de kans om een kijkje in de keuken te nemen van de organisatie. Ze krijgen uitleg over wat er voor nodig is om de stad dagelijks netjes en leefbaar te houden. Een rondleiding over het Milieuplein, waar afval gescheiden wordt ingezameld, is hier ook onderdeel van. Deze bliksemstages organiseert Spaarnelanden in samenwerking met JINC en Bedrijf en Samenleving.