Onze Helden: Mien is Servicemedewerker Parkeerservice

Mien is Servicemedewerker Parkeerservice bij Spaarnelanden. Deze vrolijke, klantvriendelijke dame werkt al 10 jaar in de Haarlemse ondergrondse fietsenstalling op het station. ‘Als alles maar netjes en schoon is in de stalling en de klanten tevreden zijn, dan doe ik mijn werk goed’ zegt Mien.

Mien vindt haar werk afwisselend en ze heeft veel vrijheid en leuk contact met klanten (bezoekers van de fietsenstalling). Het is zelfs zo dat, als klanten met pensioen gaan en niet meer dagelijks in de stalling komen, ze afscheid komen nemen van Mien.

Mien zorgt er dagelijks voor dat de fietsenstalling op orde blijft. Taken zoals ramen lappen en de vloeren schoonhouden horen daarbij. Ook staat ze dagelijks klanten te woord die vragen hebben over hun fiets of waar ze deze kunnen stallen. De meest gestelde vraag die ze krijgt? Dat is: ‘Waar staan de OV-fietsen?’ De locatie om de OV-fietsen van NS/ProRail op te halen is sinds een tijdje naar de ondergrondse stalling verplaatst en mensen zijn dan toch wel aan het zoeken. Als het overigens druk is bij de uitgifte van OV-fietsen, dan draait Mien haar hand er niet voor om even mee te helpen.

“Als alles maar netjes en schoon is in de stalling en de klanten tevreden zijn, dan doe ik mijn werk goed.”

En hoe is het om in de fietsenstalling te werken in deze coronatijd? Mien merkt toch wel dat er iets minder mensen van de stalling gebruik maken dan normaal het geval is. Maar er staan nog genoeg fietsen in de stalling. Ook omdat sommige fietsen niet worden opgehaald, omdat de eigenaren in een andere stad wonen en al een jaar thuiswerken. In de fietsenstaling gelden er uiteraard ook coronaregels. Mensen houden zich over het algemeen aan de regels in de stalling, dus het houden van afstand, volgen van looproutes en dragen van een mondkapje.

Mien zou graag nog aan klanten willen meegeven dat er, naast de ondergrondse fietsenstalling, ook nog twee andere fietsenstallingen bij het station zijn. Er is zelfs een bewaakte stalling, waar je heel goed je bakfiets kwijt kan. Goed om te weten als je de volgende keer je fiets bij het station parkeert!

Als het aan Mien ligt blijft ze dit werk voorlopig nog wel doen. Gelukkig maar, want dan kunnen klanten nog lang blijven genieten van Mien’s servicegerichtheid.