Circulaire houtketen Haarlem

Ben jij ondernemer en lijkt het je mooi om samen met andere hout ondernemers stadsbomen een mooie bestemmingen te geven?  Dan heten we je graag welkom bij de Circulaire Houtketen Haarlem! Daarin zetten Spaarnelanden, de gemeente Haarlem en ondernemers zich in voor een lokale en hoogwaardige verwerking van het hout van Haarlemse stadsbomen.

 

In Haarlem worden jaarlijks rond de 400 bomen gekapt vanwege herinrichting, ziekte, ouderdom of stormschade. Dat levert ongeveer 100 m3 aan bruikbaar hout op. De gemeente wil dat deze waardevolle grondstof beschikbaar is voor bewoners en bedrijven in de regio om duurzaam te gebruiken. De ambitie van de Circulaire Houtketen Haarlem is daarom om, met lokale partners, te zorgen voor:

  • Zo hoogwaardig en lokaal mogelijk gebruik van hout van Haarlemse stadsbomen.
  • Een transparant registratiesysteem waardoor de herkomst van boom tot eindproduct te traceren is.
  • Een sterke en toekomstbestendige samenwerking aangaan om hergebruik groter te maken.
  • Bekendheid bij bewoners en bedrijven in de regio dat het hout van Haarlemse stadsbomen beschikbaar voor hen is.

De Circulaire Houtketen is in ontwikkeling. De deelnemende organisaties en bedrijven in de houtverwerkende industrie geven al doende het netwerk vorm. Werk je beroepshalve met hout en heb je interesse in het gebruik van hout van Haarlemse stadsbomen? Meld je aan om mee te denken en mee te doen!

De Circulaire Houtketen is bedoeld voor bedrijven in de houtverwerkende industrie: drogerijen, zagerijen, meubelmakers, architecten en aannemers en meer.