Natuur in je stad

Prachtige bloemen, zoemende bijen, groene weilanden en broedende vogels: in Haarlem is de natuur volop aanwezig. En daar kunnen we geen genoeg van krijgen.

Daarom zet Natuur in je stad zich in om meer biodiversiteit te creëren in onze stad. Natuur in je stad is een initiatief van Spaarnelanden, in opdracht van de gemeente Haarlem. Samen met Landschap Noord-Holland werken we dagelijks aan het stimuleren van een groen klimaat om in te wonen en werken. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Help je mee Haarlem groener te maken?

Natuurparels


Heb jij de natuurparels al gespot? 

Haarlem heeft mooie natuurgebieden met ieder haar eigen specifieke ecologische of andere bijzondere waarde. Dit noemen we de natuurparels. Door verantwoord met deze gebieden om te gaan en de gebieden goed in de gaten te houden, kunnen we hier in de toekomst ook van blijven genieten. We noemen ze dan ook niet voor niets de natuurparels van Haarlem! In het gebied hebben we dit aangegeven met een speciaal bord. Op de kaart vind je binnenkort meer informatie over elk ecologisch punt. 

Infographic

Wat doet Natuur in je stad precies op het gebied van ecologie? Deze infographic brengt het helder in beeld. Handig: klik op de afbeelding om hem te vergroten. Wil je meer weten? Ontdek alles wat wij doen.


 

Vrijwilligers

Haarlem is nergens zonder haar vrijwilligers. Want wist je dat zij elke dag werken aan een groen en gezond leefklimaat in de stad? Maar ook bedrijven en scholen helpen graag een handje mee. En Natuur in je stad is natuurlijk heel dankbaar voor al deze groene vingers!

Wil je ook graag meewerken aan de natuur in Haarlem? Ontdek hier welke vrijwilligersinitiatieven er actief zijn. Heb je zin om aan de slag te gaan met een geveltuintje? Of liever een bloembak adopteren? Ook dat kan. We kijken uit naar jouw bijdrage.

Partners

Werken aan de biodiversiteit in Haarlem doet Natuur in je stad niet alleen. Dit doen we samen met vrijwilligers, scholen, bedrijven en andere groenhelden van de stad. Maar we werken ook nauw samen met de gemeente Haarlem, Landschap Noord-Holland en andere partners. Ontmoet ze hier.

Over ons

Natuur in je stad is een initiatief van Spaarnelanden, in opdracht van de gemeente Haarlem. Samen met partner Landschap Noord-Holland stimuleren we de biodiversiteit van de stad. Dit doen we door verschillende projecten te ontwikkelen. Ons doel is om alle bijzondere planten en dieren in de stad te beschermen én te laten groeien. En zo een groene stad te creëren, voor ons allemaal.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer weten over Natuur in je stad? Stuur een mailtje naar: natuurinjestad@spaarnelanden.nl.