Natuur in je stad

Wist je dat er meer leeft in Haarlem dan je denkt? Kijk maar eens om je heen. Prachtige bloemen langs de weg, zoemende bijen in de stad en broedende vogels in het weiland. En weet je dat er ook veel gebeurt om dit te stimuleren?

In Haarlem zetten we ons in voor meer biodiversiteit in de stad. Dat doen we in opdracht van gemeente Haarlem en samen met onze partner Landschap Noord-Holland. Op deze website lees je meer over onze projecten en over wat jij zelf kunt doen om je steentje bij te dragen.

Infographic

Benieuwd wat we allemaal doen? Op deze infographic laten we zien wat we doen op het gebied van ecologie. Klik op de afbeelding om te vergroten. 


 

Steeds meer bijvriendelijke bermen in Haarlem

In Haarlem zijn steeds meer bijvriendelijke bermen te vinden. Deze bloemrijke bermen vormen een belangrijke voedselbron voor bijen, vlinders en andere insecten.

Het beheer van de bermen is in handen van Spaarnelanden. Het verschil met ‘gewone’ bermen is dat de bijvriendelijke versies niet meer volledig strak gemaaid worden. Daardoor zien de bermen er wilder uit. Lees meer.

Partners

Aan biodiversiteit werken we samen met onze partners.

Over ons


Natuur in je stad is een initiatief van Spaarnelanden om meer aandacht te vragen voor biodiversiteit in de stad. Dat doen we in opdracht van gemeente Haarlem en samen met onze partner Landschap Noord-Holland. Onze projecten zijn gericht op beschermde en bijzondere dieren en planten.