Help jij mee om de reuzenberenklauw te bestrijden?

Geplaatst op: 20 mei 2022

Het IVN Zuid-Kennemerland gaat i.s.m. Spaarnelanden zaterdag 21 mei en 11 juni de strijd aan met de reuzenberenklauw. Help je ook mee?

In Schalkwijk ten zuiden van de volktuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg ligt een wandelbos met mooie natuur. Helaas komt de reuzenberenklauw hier voor. Dit is een hardnekkige plant, die inheemse planten verdringt en gevaarlijk is bij aanraking. Als de plant niet bestreden wordt, dan zal de plant zich steeds meer opdringen.

Wat ga je doen?
Deelnemers aan deze werkdag gaan de reuzenberenklauw te lijf met steekschoppen. Samen met andere vrijwilligers steek je de bereklauw uit, de wortels gaan in een afval/puinzak en het loof gaat op een composthoop. Zo voorkom je samen met de vrijwilligers dat de plant een plaag wordt. Op andere plekken blijkt al dat dit een goede manier is om de reuzenberenklauw onder controle te krijgen en er voor te zorgen dat de plant niet meer terugkomt.

Wat moet je meenemen?
Neem eigen koffie/thee mee. IVN Zuid-Kennemerland zorgt voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. Je werkt tot ongeveer 13.00 uur. Doe stevig schoeisel aan en trek beschermende kleding aan; een lange broek en een t-shirt/werkblouse met lange mouwen. Ervaring is niet noodzakelijk.

Aanmelden
Samen met de andere vrijwilligers verzamel je om 09:30 uur bij de ingang volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan. Je auto kun je parkeren aan de overkant bij de sportvelden.

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Je kunt je aanmelden bij Marc van Schie, marcmargriet@hetnet.nl of 06-22575748.