Kom ook naar onze keuken op wielen!

Woon jij in de Krim, Weltevredenbuurt of Geleerdenbuurt? Dan ben je per brief uitgenodigd om naar onze keuken op wielen te komen op vrijdag 12 juli of dinsdag 16 juli. Bij deze rijdende keuken kun je genieten van een lekkere traktatie én krijg je handige tips om nog beter je afval te scheiden. Ook krijg je een keukenbakje en gft-zakjes cadeau, waarmee je je groente-, fruit- en tuinafval en etensresten van restafval kunt scheiden. 


Handige afvalwijzer

Wist je dat koffieprut, eierschalen en kippenbotjes óók bij het gft-afval horen? Twijfel je of iets bij het gft mag, check dan de Afvalwijzer. Bij de brief zat ook een afvalwijzer, die je met het magneetje op je koelkast kunt plakken. Zo heb je ‘m in de keuken altijd bij de hand.

Plak de sticker en maak kans op een taart!

Bij de brief zat ook een sticker voor op de gft-container (groene bak). Plak de sticker erop en maak kans op een lekkere taart van een Haarlemse bakkerij. Meedoen is makkelijk: 

  1. Schrijf je huisnummer op de sticker met een watervaste stift;
  2. Plak de sticker op de voorkant van jouw gft-container (doe dit binnen 14 dagen);
  3. Stop jouw gft en etensresten in je gft-container.

Heb je dit voor elkaar, dan doe je automatisch mee met onze winactie en maak je kans op een taart! 

Data & tijden keuken op wielen 

Vrijdag 12 juli:
14.00 – 15.00 uur: hoek Weltevredenplein/Solostraat
15.30 – 16.30 uur: hoek Indischestraat/Archipelstraat
17.00 – 18.00 uur: hoek Rijklof van Goensplein/Cornelis van der Lijnlaan
19.00 – 20.00 uur: hoek Lodewijk van Deijssellaan/Laurens Reaellaan 

Dinsdag 16 juli:
15.00 – 15.45 uur: hoek James Simpsonstraat/Frederik Ruyschstraat
16.00 – 16.45 uur: hoek Bidloostraat/Galenusplein
17.00 – 17.45 uur: hoek Sandifortstraat/Willem Kolffplantsoen 

Waarom deze actie?

In Haarlem scheiden we al meer dan de helft van ons afval. Mooi, maar het kán beter. Want gemiddeld wordt er elk jaar per inwoner nog zo’n 60 kilo etensresten weggegooid bij het restafval, terwijl het ook in de gft-bak kan. Dat is jammer, want van gescheiden gft en etensresten wordt compost gemaakt waarmee boeren weer voedsel laten groeien. Ook wordt er biogas van gemaakt om huizen mee te verwarmen.
Reden genoeg dus, om meer groente- en fruitafval en (niet-eetbare) etensresten zoals koffieprut en (kippen)botjes in de gft-container te doen. En opeten is nog altijd beter dan weggooien! Maar als het niet anders kan, dan geldt: ‘in het gft ermee’.

Omdat het scheiden van afval nu eenmaal moeite kost, maken we dit graag makkelijker voor je. Bewoners van de Krim, Weltevredenbuurt en de Geleerdenbuurt hebben daarom een informatiepakket ontvangen. En we komen bij jou in de buurt onder het motto ‘Etensresten in de groene bak, zó doen we dat.’ En in de nabije toekomst komen wellicht ook andere buurten in Haarlem aan de beurt.   

Nog vragen?

Heb je nog vragen, stel ze dan aan onze recyclecoaches via recyclecoach@spaarnelanden.nl.