Kerstbomeninzameling 2021 - Haarlem

De Haarlemse kerstbomeninzameling zag er i.v.m. de coronamaatregelen dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Spaarnelanden hield in de periode van 4 t/m 15 januari 2021 per stadsdeel twee inzamelrondes, zodat inwoners hun kerstboom gemakkelijk kwijt konden. Haarlemse kinderen konden de kerstvakantie meedoen aan de grote Haarlemse kerstspeurtocht.

Bewoners konden op de voor hen geldende inzameldagen kerstbomen aanbieden vรณรณr 10.00 uur ’s ochtends. Zij konden de bomen aanbieden op de stoep in de straat (maar niet in de voortuin) of naast de plek waar normaal de rolcontainers worden aangeboden, zodat het de reguliere inzameling niet hindert.


Inzameldagen per stadsdeel

  • Noord (ten westen van Rijksstraatweg*): maandag 4 januari en maandag 11 januari
  • Noord (ten oosten van Rijksstraatweg*): woensdag 6 januari en woensdag 13 januari
  • Oost: dinsdag 5 januari en dinsdag 12 januari
  • Schalkwijk: donderdag 7 januari en donderdag 14 januari
  • Zuidwest: vrijdag 8 januari en vrijdag 15 januari
  • Centrum: Kerstbomen worden vanaf 27 december zo snel mogelijk van straat gehaald. 

* Ten westen van Rijksstraatweg: Kleverpark, Bomenbuurt, Planetenwijk, Sinnevelt, De Krim, Delftwijk
* Ten oosten van Rijksstraatweg: Patrimoniumbuurt, Frans Halsbuurt, Transvaalbuurt, Indischebuurt Noord en Zuid, Dietsveld, Vogelenbuurt, Vondelkwartier, Spaarndam

 

De grote Haarlemse kerstspeurtocht

Door corona is er veel weggevallen voor kinderen. Om in plaats van de kerstbomenactie toch wat leuks voor kinderen te bieden, organiseerde Spaarnelanden de grote Haarlemse kerstspeurtocht. In een actieve puzzeltocht werden kinderen t/m 15 jaar (en hun ouders) uitgedaagd om in de stad op zoek te gaan naar antwoorden op verschillende vragen over Haarlem, Kerst en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie over de speurtocht.