Natuur in je stad2024-07-04T15:45:56+02:00

Natuur in je stad

Welkom! Misschien zocht je naar www.natuurinjestad.nl voor het laatste nieuws en informatie over groen en duurzaamheid in Haarlem. Dat soort nieuwtjes vind je vanaf nu bij de gemeente Haarlem, Spaarnelanden en Landschap Noord Holland. De website Natuurinjestad.nl bestaat niet meer.

Waar vind je ons?

Maar het werken aan een groene leefomgeving gaat door! Voor informatie over groene initiatieven en natuur in en om Haarlem kun je terecht onderstaande plekken:

Natuurparels

Haarlem heeft mooie natuurgebieden met elk hun eigen karakter. Deze natuurparels houden we goed in de gaten en beheren we op een manier die goed is voor planten en dieren. Zo blijft de natuur gezond en mooi, voor nu en later. Bij die natuurgebieden vind je een bord met een een link naar deze kaart. Daar vind je ook meer informatie over elke natuurparel.

Laatste nieuws

Unieke natuur aan Haarlemse ringvaart door ecologisch beheer

10 okt 2022|Natuur in je stad|

Tussen de Poelpolder en de ringvaart van Haarlem, ligt het gebiedje Vijfhuizermolen. Het gebied is één van de toplocaties in Haarlem voor planten met veenmosrietland. Door ontginning en vervening is veel veenmosrietland verdwenen in Nederland. Langs de Ringvaart in Haarlem is dit unieke natuurgebied met heel veel bijzondere planten, mossen en dieren nog te bewonderen. Om dit zo te houden beheert Spaarnelanden met Natuurlijke Zaken in opdracht van de gemeente Haarlem dit gebied op een speciale manier.

Nieuw woongebied voor de rugstreeppad

19 jul 2022|Natuur in je stad|

Hoe help je een beschermde amfibiesoort? De gemeente Haarlem geeft de rugstreeppad een steuntje in de rug door het aanleggen van poelen en een overwinteringsgebied. Daar krijgen de padden nu alle ruimte, hoor je ze al?

Ga naar de bovenkant