Haarlem groener

Voel je je betrokken bij de wijk, omgeving en je medemens? Zet je dan vrijwillig in voor de buurt. Dit noemen we (burger)participatie. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een schoonmaakactie in de wijk of het onderhouden van een groenstrook of boomspiegel. Of doe mee met het vergroenen van je wijk, door bijvoorbeeld aan de slag te gaan met je eigen tuin. 

Tegels eruit, planten erin!

Bij het vergroenen van je tuin houd je misschien tuintegels over die je niet meer gebruikt.  Je kunt die wegbrengen naar het Milieuplein. Of maak een afspraak voor de Tegeltaxi.

Doe je mee aan het NK Tegelwippen? Dan zorgen wij ook dat de de tegels gemeld worden op de site van het NK Tegelwippen. Tegels eruit, planten erin!

Groenstrook adopteren

Via Spaarnelanden kun je een groenstrook in de buurt van je woning adopteren. Ideaal voor bijvoorbeeld een kleine bloementuin. Samen bekijken we of de groenstrook geschikt is voor adoptie en bedenken we een plan.

Boomspiegel

Een boomspiegel is een stukje grond rondom de stam van een boom. Ideaal voor extra beplanting. Inwoners van de gemeente Haarlem mogen zelf aan de slag in een boomspiegel in de straat. Fleur jij de buurt op met een kleurrijke mini-tuin?

Geveltuin

Wil je een geveltuin aanleggen? Of gaat jouw groene hart sneller kloppen van het adopteren van een groenstrook? Bekijk de spelregels.

Vragen?

Heb je hulp nodig bij de inrichting van een geveltuin, groenstrook of boomspiegel? Iedere woensdagmiddag tussen 13:00 tot 15:00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar tijdens het Groen spreekuur.

Haarlem kleurt groener

Op Haarlem kleurt groener lees je wat je als Haarlemmer nog meer kunt doen om mee te werken aan een groene en klimaatbestendige stad.