Afvalscheiding Haarlem

De gemeente Haarlem zet in op betere afvalscheiding. Daarom hebben we in de afgelopen jaren door heel Haarlem meer afvalscheidingscontainers geplaatst. Iedereen in Haarlem kan nu dichtbij huis afval gescheiden aanbieden. Het restafval neemt af. Daardoor kan nu steeds meer afval worden hergebruikt en gaat er minder de verbrandingsoven in. En dat is goed voor het milieu!

Waar staan de verschillende afvalscheidingscontainers?

In de afvalwijzer vind je de locaties van de dichtstbijzijnde containers voor papier/karton, plastic/blik/drinkpakken (pbd), gft, textiel en restafval. Via de app ‘afvalwijzer Spaarnelanden’ (iOS/Android) is het bovendien mogelijk om herinneringen te ontvangen voorafgaand aan de inzameldagen van rolcontainers. Via Check je container vind je wanneer containers op straat geleegd worden.

Welke afval hoort waar?

Welk afval in welke container hoort vind je in de afvalwijzer. De afvalwijzer is ook te downloaden als app voor iOS en Android (afvalwijzer Spaarnelanden).

De Recyclewagen en de Haarlem Recycletas

Bij de Recyclewagen lever je kleine hoeveelheden spullen in die niet in de gewone afvalcontainers horen. Bijvoorbeeld kleine elektrische apparaten, ijzer en metalen, harde kunststoffen, accu’s en verfblikken. Met de Haarlem Recycletas (nu alleen nog voor Haarlem-Noord) verzamel je op een gemakkelijke manier boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel waar je vanaf wilt. De gevulde Recycletas halen wij op afspraak gratis bij je thuis op.

Grof huishoudelijk afval

Grof huishoudelijk afval lever je in bij het Milieuplein of laat je gratis ophalen via een afspraak voor grof huishoudelijk afval.

Afvalcoaches

Het restafval vermindert en steeds meer bewoners scheiden hun afval. Om dit door te zetten, monitoren de afvalcoaches op bijplaatsingen en of de juiste soort afval in de container zit. Ze zijn de ogen en oren van de wijk als het gaat om afvalscheiding. Ook kun je hen persoonlijk aanspreken als je vragen hebt of toelichting wilt.

Zelf regelen en andere vragen over afvalscheiding?

Via de pagina zelf regelen kun je verschillende dingen regelen, zoals het aanvragen van een afvalpas. Staat er niet bij wat je zoekt of heb je andere vragen over afvalscheiding, dan kun je hier terecht.