Wat wij doen

Spaarnelanden houdt zich al jaren bezig met het stimuleren van de biodiversiteit in gemeente Zandvoort. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van bloemrijke borders en bermen en het minder vaak maaien van het het gras op bepaalde locaties.

Wat doen we deze week extra?

We ruilen plantjes voor tegels
Aanmelden kan via dit formulier van maandag 17 tot en met donderdag 20 mei 2021. De overgebleven tegels neemt Spaarnelanden voor u mee. Meld het aantal tegels gelijk aan bij het NK-tegelwippen en help Zandvoort naar de top! Dit kan tot 30 september 2021.

We werken samen met de de tuindienst van De Verbeelding.
Heeft u behoefte aan hulp bij het onderhouden van uw tuin of geveltuintje? Kijk eens op de website van De Verbeelding. Voor inwoners van gemeente Zandvoort met een ZandvoortPas zijn deze diensten zelfs gratis. Er is veel interesse in deze dienst van De Verbeelding, dus neem op tijd contact op.

We delen zakjes met bloemzaad uit 
U kunt een gratis zakje met bloemzaad ophalen voor in de tuin, bloembak of een mooie pot. De zakjes kunnen opgehaald worden op de volgende locaties:

  • Kruidenpluktuin Bentveld, Bramenlaan
  • Museum Zandvoort, Swaluëstraat 1
  • Remise, Kamerlingh Onnesstraat 20

We zaaien extra bloemzaad op een aantal locaties
De oude trambaan en het verlengde van de Haltestraat zaait Spaarnelanden in met inheems bloemzadenmengsel speciaal voor bestuivende insecten.