Wat u kunt doen

Leg een geveltuintje aan of haal tegels uit uw tuin

Een geveltuintje is vrij eenvoudig en goedkoop zelf aan te leggen. Haal een rij stoeptegels weg voor de eigen gevel, stort er tuinaarde en plant de plantjes. Kijk hier voor meer informatie over het aanleggen van een geveltuin.
  

Plaats potten met plantjes op het balkon

Op het balkon is het niet mogelijk om tegels te verwijderen, maar je kunt natuurlijk wel bijdragen op een andere manier. Maak bijvoorbeeld een plantenwand of zet wat leuke potten met plantjes op je balkon. Verschillende tuincentra hebben allerlei opties en ideeën of misschien bent u zelf wel heel creatief. Het staat heel gezellig en bijen en andere bestuivende insecten zijn hier ook mee geholpen.
  

Plant de juiste planten

Het is belangrijk om goed te kijken welke planten u kiest. Met inheemse planten zorgt u voor voeding voor bijvoorbeeld bijen en andere insecten. Daarnaast is het belangrijk dat de planten goed groeien in Zandvoort en dat er wordt gekeken naar de standplaats van de planten. Waar gaat u ze neerzetten en is daar bijvoorbeeld veel of weinig zon. Dat moet passen bij de plant. Bij tips en tricks vindt u hier meer informatie over.
  

Gebruik geen bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen, zoals Roundup zijn schadelijk voor de natuur. U kunt ze daarom beter niet gebruiken. Heeft u erg veel last van onkruid, dan zijn hier ook andere manieren voor om dit weg te halen. Voor insecten zijn dit overigens plantjes waar ze voeding uit kunnen halen. zeker in het vroege voorjaar is de paardenbloem bijvoorbeeld erg belangrijk voor bijen en andere bestuivers.