Zelf aan de slag

Leg een geveltuintje aan of haal tegels uit je tuin

Een geveltuintje is vrij eenvoudig en goedkoop zelf aan te leggen. Haal een rij stoeptegels weg voor de eigen gevel, stort er tuinaarde en plant de plantjes. Kijk hier voor meer informatie over het aanleggen van een geveltuin.
  

Plaats potten met plantjes op het balkon

Op het balkon is het niet mogelijk om tegels te verwijderen, maar je kunt natuurlijk wel bijdragen op een andere manier. Maak bijvoorbeeld een plantenwand of zet wat leuke potten met plantjes op je balkon. Het staat heel gezellig en bijen en andere bestuivende insecten zijn hier ook mee geholpen.
  

Plant de juiste planten

Het is belangrijk om goed te kijken welke planten je kiest. Met inheemse planten zorg je voor voeding voor bijvoorbeeld bijen en andere insecten. Ook de standplaats van de planten speelt een rol: is er bijvoorbeeld veel of weinig zon. Dat moet passen bij de plant. Bij tips en tricks vind je meer informatie.
  

Gebruik geen bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen, zoals Roundup zijn schadelijk voor de natuur. Gebruik dat dus niet. Heb je erg veel last van onkruid, dan zijn er ook andere manieren voor om dit weg te halen. Voor insecten zijn dit overigens plantjes waar ze voeding uit halen. Zeker in het vroege voorjaar is bijvoorbeeld de paardenbloem erg belangrijk voor bijen en andere bestuivers.