Plaagdieren

Hebt u last van een ongedierte? Hier vindt u welke plaagdieren wij kosteloos voor u laten bestrijden en wat u zelf kunt doen tegen plaagdieren.

Hebt u last van een rattenplaag of kakkerlakkenplaag?

Via Spaarnelanden kan kosteloos twee keer per half jaar een particulier bedrijf worden ingeschakeld voor een professionele bestrijding van de plaag. Let op: dit geldt alleen voor particulieren. Als bedrijf dient u zelf een ongediertebestrijder in te schakelen.

U kunt Spaarnelanden bereiken op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur via 023 - 751 72 00. Lees hieronder meer over deze plaagdieren.

Andere plaagdieren

Voor andere plaagdieren dient u zelf een bestrijdingsbedrijf in te schakelen en zijn de kosten voor uw eigen rekening. Meer informatie over de kenmerken en bestrijding van plaagdieren vindt u hier:

Muskusratten

Om de veiligheid van het watersysteem en de dijken te waarborgen, worden muskus- en beverratten actief bestreden. Hebt u een muskus-of beverrat gezien? Meld dit dan via www.muskusrattenbeheer.nl. U kunt ook contact opnemen via 030 - 634 57 56, of per e-mail: meldingen@muskusrattenbeheer.nl.