Plaagdieren

Hebt u last van een ongedierte? Hier vindt u welke plaagdieren wij kosteloos voor u laten bestrijden en wat u zelf kunt doen tegen plaagdieren.

Ratten en kakkerlakken

In opdracht van de gemeente Haarlem en Zandvoort werkt Spaarnelanden aan een professionele ratten- en kakkerlakkenbestrijding. Hiervoor werken we samen met Anticimex. 


Heeft u last van ratten of kakkerlakken?

  • Maak een melding via Spaarnelanden: 023 75 172 00 (op werkdagen van 8:00 - 16:30 uur). Spaarnelanden zet uw melding door naar Anticimex, zij nemen contact met u op om een afspraak te maken. Anticimex kijkt met u waar de oorzaak van de ratten of kakkerlakken ligt en maakt een behandelplan. U krijgt voor de bestrijding maximaal drie behandelingen vergoed. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om preventieve maatregelen te treffen. 
  • Bij een melding binnen de periode van zes maanden na een voorgaande melding zijn de kosten voor de behandeling voor uw eigen rekening. U kunt direct telefonisch contact opnemen met Anticimex via 088 54 866 60 (op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur).
  • Hoe kunt u rattenoverlast voorkomen? Lees het in deze folder

Let op: dit geldt alleen voor particulieren. Als bedrijf dient u zelf een ongediertebestrijder in te schakelen.

Lees hieronder meer over deze plaagdieren.

Andere plaagdieren

Voor andere plaagdieren dient u zelf een bestrijdingsbedrijf in te schakelen en zijn de kosten voor uw eigen rekening. Meer informatie over de kenmerken en bestrijding van plaagdieren vindt u hier:

Muskusratten

Om de veiligheid van het watersysteem en de dijken te waarborgen, worden muskus- en beverratten actief bestreden. Hebt u een muskus-of beverrat gezien? Meld dit dan via www.muskusrattenbeheer.nl. U kunt ook contact opnemen via 030 - 634 57 56, of per e-mail: meldingen@muskusrattenbeheer.nl.