Geveltuin

Geveltuinen zijn smalle groenstroken tegen de gevel, direct aan de straatkant. Vooral straten zonder voortuinen zijn geschikt. Geveltuinen dragen bij aan een groene en klimaatbestendige stad. Daarnaast zorgen geveltuinen voor een fijne leefomgeving.

Hoe werkt het?

  • U mag zelf een geveltuin aanleggen, deze moet aan de voorwaarden voor geveltuinen voldoen. 
  • Lees de algemene voorwaarden van Gemeente Haarlem. 
  • In de flyer vindt u meer informatie over geschikte beplanting. 
  • Heeft u hulp nodig bij het aanleggen van een geveltuin? Vul onderstaand aanvraagformulier in. Na het verzenden van het formulier ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Budget 2021 op

Door het grote succes van de groenparticipatieaanvragen is het subsidiebudget voor 2021 op. Uw aanvraag voor het aanleggen van een geveltuin door Spaarnelanden kan dus dit jaar helaas niet meer in behandeling genomen worden. Het is nog wel mogelijk om zelf een geveltuin aan te leggen. 

 

NK Tegelwippen

Haarlem doet mee aan het NK Tegelwippen. Inwoners die een geveltuin hebben aangelegd kunnen de verwijderde stenen aanmelden op https://nk-tegelwippen.nl/. Tegels of klinkers die over zijn na het tegelwippen, kunnen ingeleverd worden bij Spaarnelanden op maandag t/m vrijdag tussen 7:30 en 16:00 uur bij het Centraal Magazijn. De ingang van het magazijn zit op de Ir. Lelyweg 51. U kunt zich melden bij de portier en dan vragen naar een medewerker van het magazijn.

Hulp bij aanleggen 

Heeft u hulp nodig bij het aanleggen van een geveltuintje, omdat u niet in staat bent deze zelf aan te leggen? Neem dan contact op met Spaarnelanden via onderstaand contactformulier. Lees voor het aanvragen de algemene voorwaarden van Spaarnelanden. 

Hulp bij de inrichting

Heeft u hulp nodig bij de inrichting van een geveltuintje? Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om te helpen. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. U kunt hiervoor aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: nmeactiviteiten@haarlem.nl 

Vragen

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact met Spaarnelanden opnemen via participatie@spaarnelanden.nl of 023 - 75 17 200. 


 

Aanvraagformulier

Het formulier werkt alleen als alle velden ingevuld zijn. 

Wat wilt u aanvragen? :


(Bijvoorbeeld straatnaam, ter hoogte van etc.)
(alleen indien u een geveltuin wilt aanleggen)
Zitten er ventilatieroosters op de plek waar u de geveltuin wilt aanleggen? Zo ja, hoeveel?
Dit is een verplicht veld.