Geveltuin

Geveltuinen zijn smalle groenstroken tegen de gevel, direct aan de straatkant. Vooral straten zonder voortuinen zijn geschikt. Geveltuinen dragen bij aan een groene en klimaatbestendige stad. Daarnaast zorgen geveltuinen voor een fijne leefomgeving.

Hoe werkt het?

  • U mag zelf een geveltuin aanleggen, deze moet aan de voorwaarden voor geveltuinen voldoen. 
  • Lees de algemene voorwaarden
  • In de flyer vindt u meer informatie over geschikte beplanting. 
  • Heeft u hulp nodig bij het aanleggen van een geveltuin? Vul onderstaand aanvraagformulier in. Na het verzenden van het formulier ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Hulp bij aanleggen 

Heeft u hulp nodig bij het aanleggen van een geveltuintje, omdat u niet in staat bent deze zelf aan te leggen? Neem dan contact op met Spaarnelanden via onderstaand contactformulier. Lees voor het aanvragen de algemene voorwaarden van Spaarnelanden. 

Hulp bij de inrichting

Heeft u hulp nodig bij de inrichting van een geveltuintje? Iedere woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur zijn de hoveniers van NME beschikbaar om te helpen. Aan het inloopspreekuur zijn geen kosten verbonden. U kunt hiervoor aanbellen bij NME in het witte gebouw, Kleverlaan 9, Haarlem.
Meer informatie: nmeactiviteiten@haarlem.nl 

Vragen

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact met Spaarnelanden opnemen via participatie@spaarnelanden.nl of 023 - 75 17 200.