Fietsenstallingen

Komt u met de fiets naar het centrum van Haarlem? U kunt uw fiets overdag gratis stallen in een van de 4 bewaakte en overdekte stallingen: de Botermarkt, de Smedestraat, de Jacobijnestraat en fietsenstalling De Blauwe Tram (Tempeliersstraat 58). Op Haarlem CS kunt u gebruikmaken van het gratis fietssouterrain en de fietsgevel.

Let op! In de fietsenstallingen gelden maatregelen met betrekking tot het coronavirus. De maatregelen kunt hier nalezen.

Tarieven bewaakte fietsenstallingen

 • fiets overdag: gratis
 • fiets per nacht: € 0,50
 • bromfiets, snorfiets overdag: € 0,70
 • bromfiets, snorfiets per nacht: € 0,70

Openingstijden


Smedestraat (Grote Markt)

 • maandag, dinsdag en woensdag: 7.30 - 24.00 uur
 • donderdag: 7.30 - 2.00 uur
 • vrijdag en zaterdag: 8.30 - 5.00 uur
 • zondag: 12.00 - 18.00 uur
 • Lees hier meer over de pilot 'Leenrolstoelen Smedestraat'

Botermarkt

 • maandag, dinsdag en woensdag: 8.00 - 20.00 uur (oktober tot en met april)
 • maandag, dinsdag en woensdag: 8.00 - 24.00 uur (mei tot en met september)
 • donderdag, vrijdag en zaterdag: 8.00 - 24.00 uur (gehele jaar)
 • zondag: 11.00 - 18.00 uur

De stallingen Botermarkt en Smedestraat zijn ook geopend tijdens sommige grote evenementen. Let op de aankondigingen in de Stadskrant of informeer bij de stalling zelf.

Tempeliersstraat (De Blauwe Tram)

 • maandag, dinsdag en woensdag: 7.00 - 20.00 uur
 • donderdag: 7.00 - 22.00 uur vrijdag: 7.00 - 20.00 uur
 • zaterdag: 9.00 - 22.00 uur
 • niet open op zondag

Fietsenstalling Tempeliersstraat heeft extra services. Zo zijn er 2 oplaadpunten voor elektrische fietsen en 10 speciale rekken voor fietsen met een afwijkende maat.

Jacobijnestraat (naast Stedelijk Gymnasium)

 • Geopend op zaterdag van 08.30-19.00 uur

Bij deze stalling is nachtstalling niet mogelijk. Toch uw fiets laten staan? Neem contact met ons op via 023-7517200.

Fiets stallen bij station

Op station Haarlem CS kunt u uw fiets stallen in het fietssouterrain, de fietsgevel, naast het CWI of in de fietsvakken langs de Jansweg. Vanwege de toegankelijkheid en veiligheid in het gebied gelden er voor het stallen van uw fiets per locatie regels. Op fietsen geplaatst buiten de voorzieningen wordt gehandhaafd. Bij station Spaarnwoude kunt u uw fiets stallen in een fietsenrek of openlucht.

Fietssouterrain Haarlem CS
Onder het busplatform van het Stationsplein-Zuid is een (fiets)stallingskelder voor 5.020 fietsen. Het fietssouterrain is toegankelijk vanaf de Kruisweg. Voetgangers kunnen ook via een ingang midden op het stationsplein naar het fietssouterrain. Met de trap vanuit het souterrain komt u meteen in de westelijke stationsgang. Zo bent u snel op de perrons. Het fietssouterrain is open van 5.00 uur 's ochtends tot 2.15 uur 's nachts. Het stallen van uw fiets in het fietssouterrain is gratis.

Fietsgevel Kennemerplein
De fietsgevel heeft circa 1.700 plekken. Vanaf de 3e etage heeft u rechtstreeks toegang tot perron 8. De fietsgevel heeft geen toezicht en is 24 uur per dag toegankelijk. Onder de trappen is een beperkt aantal plekken voor uitzonderlijke fietsen. Deze zones zijn aangegeven als een vak. Via de begane grond is een extra ruimte beschikbaar voor afwijkende fietsen. Deze zone ligt rechtsachter de fietsgevel en achter het Kennemerplein nr. 2.

CWI-stalling
Tussen de spoordijk en het CWI-gebouw (Jansweg 15) is een openlucht stalling voor 600 plekken. De stalling is 24 uur per dag toegankelijk. In deze stalling is geen toezicht. Op deze locatie kunnen ook ongeveer 50 brom-/snor- of bakfietsen en andere afwijkende fietsen losstaand gestald worden.

Fietsvakken Jansweg
In de fietsvakken langs de Jansweg kunnen ongeveer 320 fietsen staan. Plaats uw fiets in het vak. Zo blijven de looppaden toegankelijk.

NS-Fietscarré
Onder de rijtuigkap aan het Stationsplein bevindt zich de toegang tot het NS-fietscarré. Deze stalling is bewaakt. U kunt hier stallen tegen vergoeding van een dagtarief. De stalling is in beheer bij de NS.

Bromfietsen en bakfietsen
Bromfietsen, snorfietsen en bakfietsen passen niet in de rekken. Ze zijn daarom niet toegestaan in het fietssouterrain. Hiervoor is een aparte plek aan de Jansweg, langs de spoordijk ten noorden van het CWI-gebouw.

Fiets plaatsen in fietsenrek
Voor een veilige stationsomgeving is het belangrijk dat u uw fiets in de daarvoor bestemde fietsenrekken zet. Het is verboden om uw fiets op het voorplein en in de toe leidende straten buiten de rekken te plaatsen. De zone waar dit verbod geldt, is op borden aangegeven. Op grond van de APV (Algemeen plaatselijke verordening) mag de gemeente uw fiets verwijderen als hij verkeerd, hinderlijk of gevaarlijk buiten de rekken staat. Waar voldoende stallingsvoorzieningen zijn, ziet de gemeente er strenger op toe dat fietsen in de rekken zijn gestald. Ook fietsen die langer dan 1 maand ongebruikt gestald staan worden verwijderd.

Voor mensen met een lichamelijke beperking
Het fietssouterrain heeft geen lift. Voor mensen met een lichamelijke beperking kan de lange trap naar het souterrain te zwaar zijn. Deze mensen kunnen hun fiets parkeren in het fietscarré. De toegang hiervan is onder de rijtuigkap. Met een gemeentelijke verklaring kunt u hier gratis uw fiets parkeren op zogenaamde privilegeplaatsen. Vraag hiervoor het aanvraagformulier aan via telefoonnummer 14 023.

Toezicht en handhaving
Toezichthouders houden met uw hulp de stationsomgeving en de stallingen ordelijk en netjes. Verkeerd of te lang gestalde fietsen mag de gemeente verwijderen op grond van de APV. Hiervoor wordt een boete berekend. Verwijderde fietsen worden opgeslagen op het fietsdepot. Ga voor meer informatie over verwijderde fietsen naar de website van de gemeente Haarlem.