Ondergrondse containers

De ondergrondse afvalcontainers verbeteren het straatbeeld en geven de inwoners de gelegenheid om op ieder gewenst tijdstip hun restafval in te leveren. Mooi en makkelijk.

Er zijn containers voor vier afvalstromen: restafval, glas, papier en plastic. De glas-, papier- en plasticcontainers zijn vrij toegankelijk; de restafvalcontainer kan alleen worden geopend met een speciale afvalpas, die per huishouden wordt verstrekt.
De ondergrondse restafvalcontainer wordt geleegd bij ‘volmelding’. Op basis van het aantal klepopeningen is het voor Spaarnelanden direct zichtbaar wanneer de container bijna vol is, zodat er efficiënt kan worden geleegd.

Afvalpas

Huishoudens die gebruik maken van een ondergrondse restafvalcontainer, ontvangen hiervoor een afvalpas. Deze pas hoort bij de woning en blijft eigendom van Spaarnelanden.
Bij de afvalpas wordt een handleiding verstrekt, waarin het gebruik van de pas en de ondergrondse restafvalcontainer uitgebreid staat beschreven. Klik hier voor de handleiding.

Verlies of beschadiging afvalpas

Een vervangende afvalpas kost € 10,00 als de pas na uitgifte stuk of verloren is gegaan. U kunt per mail een vervangende afvalpas (info@spaarnelanden.nl) aanvragen, die u vervolgens dezelfde werkdag bij onze Klantenservice kunt ophalen (Minckelersweg 40, 2031 EM te Haarlem). Het is mogelijk om bij onze Klantenservice zowel met uw pinpas als contant te betalen. 

U heeft ook de mogelijkheid om, na uw aanvraag per mail, € 10,00 over te maken (IBAN: NL63BNGH0285167677) o.v.v. uw postcode en huisnummer. Zodra wij de betaling hebben ontvangen, sturen wij de pas naar u toe. Houdt u er rekening mee dat het in dit geval enige werkdagen kan duren voordat u de pas heeft ontvangen.

Mijn pas werkt niet meer en is niet beschadigd

Wanneer uw afvalpas niet meer werkt dan kunt u met uw pas terecht bij onze Klantenservice. (Minckelersweg 40, 2031 EM te Haarlem). Zij beoordelen of de pas niet meer werkt bijvoorbeeld door slijtage of een technisch probleem of is beschadigd door eigen gebruik. Wanneer de pas aantoonbaar onbeschadigd is, ontvangt u direct een nieuwe pas van ons. Is de pas door gebruik beschadigd, dan zijn de kosten van € 10,00 voor uw rekening.

Bent u net verhuisd en heeft u geen afvalpas?

De vorige bewoners dienen de afvalpas achter te laten in de woning. Wanneer u geen afvalpas kunt vinden, vraag dit dan nog eens na bij de vorige bewoners. Is de afvalpas echt niet meer aanwezig, dan kunt u een afvalpas aanvragen. Als uw woning in de gemeentelijke administratie officieel staat ingeschreven als woonadres, dan ontvangt u op vertoon van een recent huur- of koopcontract (niet ouder dan 3 maanden) bij de receptie van Spaarnelanden (eenmalig) gratis een afvalpas. Wij verzoeken u vriendelijk om van tevoren per mail of telefonisch door te geven dat u een afvalpas komt ophalen. Dan zorgen wij ervoor dat uw afvalpas klaar ligt. U kunt ook een kopie van uw huur- of koopcontract mailen (info@spaarnelanden.nl), dan sturen wij u de pas per post toe. Voor adressen die niet officieel staan ingeschreven in de gemeentelijke administratie als woonadres (dus geen woonfunctie hebben) is geen afvalpas beschikbaar.

Persoonlijke spullen in ondergrondse container

Heeft u per ongeluk persoonlijke spullen in de ondergrondse container laten vallen? Belt u dan zo spoedig mogelijk met de Klantenservice van Spaarnelanden op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur (tel: 023-7517200).

Wanneer de container nog niet geleegd is, kunnen wij een afspraak maken voor het legen van de container in uw bijzijn. Hiervoor komen wij langs met twee wagens: een wagen met kraan en een wagen met open bak om de container in te legen. Zo kunt u zelf op zoek naar uw spullen. De kosten voor het legen bedragen €100,00 van maandag t/m vrijdag tussen 7.30 en 16.00 uur. U kunt vooraf per pin betalen (met legitimatie) bij de balie van Spaarnelanden of ter plekke per pin betalen bij de chauffeur.
Wanneer wij uw persoonlijke spullen op maandag t/m vrijdag na 16.00 uur of op zaterdag en zondag uit de ondergrondse container moeten halen, bedragen de kosten € 350,-.

Wij kunnen uw spullen helaas niet meer terugkrijgen in de volgende gevallen:

  • De container is al geleegd en de inhoud is vervoerd naar het vuiloverlaadstation.
  • Uw spullen liggen in een perscontainer. Afval wordt in deze container tot een klomp geperst.
  • De container waar uw spullen in liggen is een glascontainer. Het is helaas te gevaarlijk om uw spullen te zoeken tussen het gebroken glas.
  • De situatie ter plaatse laat niet toe dat wij een wagen met kraan en een wagen met open bak kunnen parkeren.