Ondergrondse containers

De ondergrondse afvalcontainers verbeteren het straatbeeld en geven de inwoners de gelegenheid om op ieder gewenst tijdstip hun restafval in te leveren. Mooi en makkelijk.

Er zijn containers voor vier afvalstromen: restafval, glas, papier en plastic. De glas-, papier- en plasticcontainers zijn vrij toegankelijk; de restafvalcontainer kan alleen worden geopend met een speciale afvalpas, die per huishouden wordt verstrekt.
De ondergrondse restafvalcontainer wordt geleegd bij ‘volmelding’. Op basis van het aantal klepopeningen is het voor Spaarnelanden direct zichtbaar wanneer de container bijna vol is, zodat er efficiënt kan worden geleegd.

Gebruik afvalpas

Huishoudens die gebruik maken van een ondergrondse restafvalcontainer, ontvangen hiervoor een afvalpas. Deze pas hoort bij de woning en blijft eigendom van Spaarnelanden. Bent u opzoek naar de handleiding of wilt u een afvalpas aanvragen op deze pagina vindt u meer informatie.

Persoonlijke spullen in ondergrondse container

Heeft u per ongeluk persoonlijke spullen in de ondergrondse container laten vallen? Belt u dan zo spoedig mogelijk met de Klantenservice van Spaarnelanden op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur (tel: 023-7517200).

Wanneer de container nog niet geleegd is, kunnen wij een afspraak maken voor het legen van de container in uw bijzijn. Hiervoor komen wij langs met twee wagens: een wagen met kraan en een wagen met open bak om de container in te legen. Zo kunt u zelf op zoek naar uw spullen. De kosten voor het legen bedragen €100,00 van maandag t/m vrijdag tussen 7.30 en 16.00 uur. U kunt vooraf per pin betalen (met legitimatie) bij de balie van Spaarnelanden of ter plekke per pin betalen bij de chauffeur.
Wanneer wij uw persoonlijke spullen op maandag t/m vrijdag na 16.00 uur of op zaterdag en zondag uit de ondergrondse container moeten halen, bedragen de kosten € 350,-.

Wij kunnen uw spullen helaas niet meer terugkrijgen in de volgende gevallen:

  • De container is al geleegd en de inhoud is vervoerd naar het vuiloverlaadstation.
  • Uw spullen liggen in een perscontainer. Afval wordt in deze container tot een klomp geperst.
  • De container waar uw spullen in liggen is een glascontainer. Het is helaas te gevaarlijk om uw spullen te zoeken tussen het gebroken glas.
  • De situatie ter plaatse laat niet toe dat wij een wagen met kraan en een wagen met open bak kunnen parkeren.