Let op!: vanwege enorme drukte op het Milieuplein Haarlem en om onze medewerkers en bezoekers niet onnodig bloot te stellen aan gezondheidsrisico's, roepen we u op om uw bezoek uit te stellen.
Kan het echt niet anders? Kom dan op tijd. Als er veel mensen komen aan het einde van de dag, kan het zijn dat we niet iedereen kunnen helpen.

Lees hier welke extra maatregelen wij nemen op het Milieuplein i.v.m. het coronavirus. 

Milieuplein Haarlem

Op het Milieuplein kunnen bezoekers grof huishoudelijk afval brengen. Het afval wordt hier per afvalstroom gescheiden, zodat het kan worden hergebruikt, gerecycled en verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat het juiste afval in de juiste bak terecht komt. Lees hier alles over de afvalstromen die bezoekers mogen brengen, de toegangsregels en waarom we dicht gaan bij storm. Ook vindt u hier een handig instructiefilmpje en een plattegrond van het plein.

>Klik hier voor locatie Zandvoort<

Locatie

Het Milieuplein is gelegen aan de Ir. Lelyweg 51 in Haarlem (aan het einde van de weg aan de waterkant). De locatie is goed bereikbaar, ook op de fiets. Het Milieuplein is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 15:30 uur, elke dinsdag van 8:00 tot 20:00 uur en elke laatste zondag van de maand van 10.30 - 16.30 uur.

Afvalstromen

Lees hier welke afvalstromen u naar het Milieuplein kunt brengen.
 

Toegangsregels

Om de doorstroming en afhandeling op het milieuplein in goede banen te leiden, gelden de volgende regels:
  • Het Milieuplein is alleen toegankelijk voor inwoners van de gemeente Haarlem, Haarlemmerliede & Spaarnwoude en Zandvoort.
  • Er geldt een legitimatieplicht. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van uw huidige adres mee, zoals een envelop met naam en adres (drukwerk) of een bankafschrift.
  • Bedrijfsafval en bedrijfsvoertuigen zijn niet toegestaan. Hebt u een bedrijf? Klik hier.
  • Per keer kan er maximaal 2 m3 grof huishoudelijk afval worden ingeleverd. Het is niet toegestaan om goederen van het terrein mee te nemen.
  • Het grof huishoudelijk afval moet gesorteerd, gescheiden en handzaam worden aangeleverd.
  • Het grof huishoudelijk afval kan worden gebracht met een personenwagen, al dan niet met een kleine aanhanger (enkelassig, max. 2,5 m). Tractoren, vrachtwagens of voertuigen die hoger zijn dan 2 m, aanhangers met een dubbele as, of combinaties van voertuigen die langer zijn dan 10 m, al dan niet voorzien van een bedrijfslogo, hebben geen toegang tot het Milieuplein (*).
  • Een voertuig, of de combinatie van voertuigen, mag inclusief laadvermogen niet zwaarder zijn dan 3.500 kg (rijbewijs B-categorie).
  • Betreding van het Milieuplein geschiedt op eigen risico. Kinderen (onder 12 jaar) en huisdieren moeten in de auto blijven.
  • Instructies van de medewerkers van het Milieuplein dienen nauwgezet te worden opgevolgd.

(*) Als u een auto, bus of aanhangwagen huurt om het grof huishoudelijk afval te vervoeren, neemt u hier dan een bewijs van mee. Zo kunnen de medewerkers van het Milieuplein zien dat het niet om bedrijfsafval gaat.

Instructiefilmpje

Plattegrond


Veiligheid bij storm

Bij stormachtig weer kan er worden besloten het Milieuplein uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk of eerder te sluiten. Spaarnelanden stelt de veiligheid voor bezoekers en medewerkers voorop. Als VCA**-gecertificeerde organisatie (VGM Checklist Aannemers) zijn de richtlijnen voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu toonaangevend in de werkwijze van Spaarnelanden.

Op het Milieuplein worden voornamelijk grote afvaldelen uitgeladen en in de containers gestort. Bij stormachtig weer met flinke windstoten kan dit grofvuil de lucht invliegen en gevaar opleveren voor bezoekers, medewerkers en voertuigen. Daarom is bepaald dat het Milieuplein wordt gesloten bij harde wind. Bij windstoten rond windkracht 7 wordt nader bepaald of de veiligheidssituatie voldoende stabiel is om de poorten open te houden.
 
In geval van storm tijdens openingstijden is er altijd iemand aanwezig om eventuele bezoekers uitleg te geven. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, wordt het Milieuplein weer opengesteld voor bezoekers.