Afvalpas

Huishoudens die gebruik maken van een ondergrondse restafvalcontainer, ontvangen hiervoor een afvalpas. Deze pas hoort bij de woning en blijft eigendom van Spaarnelanden. Voor adressen die niet officieel staan ingeschreven in de gemeentelijke administratie als woonadres (dus geen woonfunctie hebben) is geen afvalpas beschikbaar.

Tot 6 april 2020 aanvragen nieuwe afvalpas via e-mail

Het is tot 6 april 2020 niet mogelijk om een nieuwe afvalpas op te halen bij de kantoorlocaties. Voor het aanvragen van een nieuwe afvalpas kunnen inwoners mailen naar info@spaarnelanden.nl onder vermelding van straatnaam en huisnummer. Na ontvangst van de betaling van € 10,00 op IBAN: NL32 BNGH 0285 1157 58  t.n.v. Spaarnelanden (o.v.v. uw straatnaam en huisnummer) sturen wij de afvalpas naar het opgegeven adres.

Handleiding

Bij de afvalpas wordt een handleiding meegezonden. Hierin leest u alles over het gebruik van de afvalpas en de ondergrondse restafvalcontainer (handleiding).

Verlies of beschadiging afvalpas

Een vervangende afvalpas kost € 10,00 als de pas na uitgifte stuk of verloren is gegaan. U kunt per mail een vervangende afvalpas (info@spaarnelanden.nl) aanvragen, die u vervolgens dezelfde werkdag bij onze Klantenservice kunt ophalen (Minckelersweg 40, 2031 EM te Haarlem). Het is mogelijk om bij onze Klantenservice met uw pinpas als contant te betalen. Hierbij geldt een legitimatieplicht. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van uw huidige adres mee,  zoals een (digitaal) poststuk of een bankafschrift met naam en adres.

U heeft ook de mogelijkheid om, na uw aanvraag per mail, € 10,00 over te maken (IBAN: NL32 BNGH 0285 1157 58 t.n.v. Spaarnelanden) o.v.v. uw straatnaam en huisnummer. Zodra wij de betaling hebben ontvangen, sturen wij de pas naar u toe. Houdt u er rekening mee dat het in dit geval enige werkdagen kan duren voordat u de pas heeft ontvangen.

HaarlemPas

Haarlemmers met een HaarlemPas kunnen kosteloos een afvalpas aanvragen. Dit kan telefonisch of per mail. De afvalpas kan opgehaald worden bij onze Klantenservice aan de Minckelersweg. Neem altijd uw HaarlemPas en een bewijs van uw huidige adres mee, zoals een (digitaal) poststuk of een bankafschrift met naam en adres.

Indien u de afvalpas liever per post wilt ontvangen voeg dan een scan of foto van uw HaarlemPas en een bewijs van uw huidige adres toe aan uw mail. Houd er rekening mee dat het per post enige werkdagen kan duren voordat u de pas heeft ontvangen.

Voor de aanvraag (met HaarlemPas) gelden onderstaande regels:
  • De afvalpas wordt verstrekt op adres.
  • Maximaal 1 pas per adres.
  • Bij verlies of beschadiging wordt maximaal 1 keer per jaar kosteloos een nieuwe pas verstrekt.
  • Bij aanvraag van een nieuwe pas wordt de oude pas geblokkeerd.
Wilt u meer weten over de HaarlemPas? Hier vindt u meer informatie.
 

Mijn pas werkt niet meer en is niet beschadigd

Wanneer uw afvalpas niet meer werkt dan kunt u met uw pas terecht bij onze Klantenservice. Onze Klantenservice is gevestigd op de Minckelersweg 40, 2031 EM in Haarlem. De Klantenservice beoordeelt of de pas niet meer werkt door bijvoorbeeld slijtage, een technisch probleem of is beschadigd door eigen gebruik. Wanneer de pas aantoonbaar onbeschadigd is, ontvangt u een nieuwe pas van ons. Is de pas door uw toedoen beschadigd, dan zijn de kosten van € 10,00 voor uw rekening.

Bent u net verhuisd en heeft u geen afvalpas?

De vorige bewoners dienen de afvalpas achter te laten in de woning. Is de afvalpas niet meer aanwezig, dan kunt u een afvalpas aanvragen bij onze Klantenservice. Als uw woning in de gemeentelijke administratie officieel staat ingeschreven als woonadres, dan ontvangt u op vertoon van een recent huur- of koopcontract (niet ouder dan 3 maanden) bij de receptie van Spaarnelanden (eenmalig) gratis een afvalpas. Wij verzoeken u vriendelijk om van tevoren per mail of telefonisch door te geven dat u een afvalpas komt ophalen. Dan zorgen wij dat uw afvalpas klaar ligt. U kunt ook een kopie van uw huur- of koopcontract mailen (info@spaarnelanden.nl), dan sturen wij u de pas per post toe. Voor adressen die niet officieel staan ingeschreven in de gemeentelijke administratie als woonadres (dus geen woonfunctie hebben) is geen afvalpas beschikbaar.