Winnaar kerstbomenactie 2022 neemt prijs in ontvangst

De dolgelukkige Boris Loeff kreeg op woensdag 26 januari jl. op het stadhuis uit handen van wethouder Eva de Raadt (Financiën, Sport en Openbare Ruimte) een cheque ter waarde van €500,- uitgereikt. Al jaren doet Boris mee met de kerstbomenactie en al die jaren droomde hij van het winnen van de Superprijs. En dit jaar bleek hij in de prijzen te zijn gevallen!

Boris verzamelde afgelopen maand maar liefst 46 kerstbomen en leverde deze in tijdens de kerstbomenactie. Tussen de lootjes die hij voor de bomen kreeg, bleek het winnende lot te zitten waarmee hij de Superprijs van € 500,- wint. Boris woont in Haarlem en zit in groep 7 van de Prinses Beatrixschool in Heemstede. Boris wil de prijs besteden aan een klassenuitje en gaan zwemmen met de hele klas in Center Parcs Zandvoort zodra het weer kan.

13.511 bomen

Met de kerstbomenactie, die jaarlijks in de gemeente Haarlem wordt georganiseerd, haalden kinderen dit jaar in totaal 13.511 bomen op. Voor iedere boom ontvingen de kinderen een lot en €0,50. Met de loten maakten ze kans op één van de 100 VVV-bonnen ter waarde van €10,- en de Superprijs ter waarde van €500,-. Het doel van de kerstbomenactie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan slingeren door de stad. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.

Fotograaf: Paul Vreeker – United Photos