Start voorbereidende werkzaamheden bomen planten

Geplaatst op: 8 oktober 2021
Geplaatst op: 8 oktober 2021

In opdracht van de gemeente Haarlem start Spaarnelanden vanaf maandag 11 oktober met de voorbereidende werkzaamheden voor het planten van bomen in Haarlem. De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden en duurt naar verwachting tot eind 2021.

Voorbereidende werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van bomen, het verwijderen van stobben (boomstronken) en het aanleggen van plaatsen waar de bomen kunnen groeien. Eventuele overlast voor omwonenden wordt zoveel mogelijk beperkt. De voorbereidende werkzaamheden voert Spaarnelanden uit zodat de boomgaten klaar zijn voor het planten van nieuwe bomen.

Planten bomen

Het planten van de bomen staat zoveel mogelijk gepland vanaf medio november tot eind december bij de juiste weersomstandigheden. Indien nodig wordt gebruik gemaakt van een uitloop naar het nieuwe plantseizoen in begin 2022. In totaal gaat het om 690 bomen.

Herplanten van bomen

Voor alle bomen die Spaarnelanden verwijdert in de openbare ruimte, worden nieuwe bomen terug geplant. Ook bomen die door stormschade in het jaar 2020 verwijderd moesten worden, plant Spaarnelanden in deze ronde terug. Waar mogelijk plaatst Spaarnelanden bomen terug op dezelfde locatie. Is dit niet mogelijk, dan plaatst Spaarnelanden bomen terug op een andere locatie.

Plantlijsten

De voorlopige plantlijsten voor de reguliere inboet van het jaar 2021 zijn hieronder te vinden: