Start onderhoud kunstgrasondergronden op speellocaties

De komende weken gaat Firma Griekspoor, in opdracht van Spaarnelanden, de ondergronden van de openbare speellocaties in de gemeente Haarlem reinigen. Er wordt gemiddeld 19000 m2 kunstgrasondergrond en 1200 m2 zandondgrond van Haarlemse speellocaties gereinigd en ingestrooid met nieuw instrooizand.

Daarnaast worden in de openbare zandbakken nieuw speelzand aangebracht. Door het reinigen van de kunstgrasondergronden wordt de levensduur van het kunstgras verlengd en gaat dit onkruid- en mosgroei tegen. Om ervoor te zorgen dat de ondergrond veilig blijft, worden de grasmatten met een speciale machine opgeborsteld en gereinigd.

Veilige ondergrond

In Haarlem hebben de meeste speellocaties een valdempende ondergrond van kunstgras. Zo’n ondergrond is opgevuld met zand. Door regen, wind en andere omstandigheden kan de dempende toplaag worden aangetast. Het kunstgras kan bovendien glad worden vanwege alg- en mosvorming. Door de zandondergronden periodiek te reinigen, door middel van beluchten, zeven en aanvullen waar nodig blijven de speelplekken een veilige en gezonde plek om te spelen.

Tijdelijk niet in gebruik

Overlast tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk beperkt, maar enige hinder kan voorkomen. Tijdens de werkzaamheden kan een speellocatie tijdelijk niet gebruikt worden. De werkzaamheden aan alle speellocaties zullen in totaal ongeveer 4 weken duren.